Erdoğan'dan 'tam kapanma' sorusuna: "En kötü ihtimalle Türkiye'deyim"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası açıklama yaptı. Erdoğan, "Aşı konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanacağını kabul etmiyorum" dedi. Tam kapanmayı nerede geçireceğine dair soruyu Erdoğan, "Henüz kararımı vermedim. En kötü ihtimalle Türkiye'deyim" şeklinde yanıtladı.

Türkiye'de 17 gün sürecek tam kapanmanın ilk gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Tam kapanma boyunca İstanbul'da mısınız?" sorusuna "Tam kapanmada nerede olacağıma dair henüz kararımı vermedim. En kötü ihtimalle Türkiye'deyim" cevabını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın "Önümüzdeki iki ay boyunca aşı tedarikinde sıkıntı yaşanacak. Ancak sonrasında aşı bolluğu bekleniyor" ifadelerine de Erdoğan'dan tepki geldi. Erdoğan, “Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı ben kabul etmiyorum. Şu anda bir defa elimizde yeterince aşı var" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar:
Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Şu anda bir defa elimizde yeterince aşı var. Rusya'dan yaptığımız görüşmelerle, Sputnik V aşısı inşallah geliyor. Gelecek. Sayın Putin'le yapacağımız görüşmeden de bu işle ilgili çok ciddi miktarda Sputnik aşısı inşallah Rusya'dan gelecek. BioNTech'in de verilmiş sözü var, o da inşallah gelecek.

Yerli aşıda üniversiteler çaba içindeler. Bana verdikleri söze göre eylül-ekim gibi üretime geçecekler. Eylül-ekim gibi aşılar üretime geçecek.

Güney Kıbrıs'a güvenmiyorum, dürüst davranmadılar. Dürüst davranırlarsa bizden dürüstlük görecekler.

 

Tam kapanmada nerede olacağıma dair henüz kararımı vermedim. En kötü ihtimalle Türkiye'deyim.

erdoğan ak parti aşı koronavirüs cumhurbaşkanı