Erdoğan'dan Suriyelilerin geri gönderilmesi için çalıştıklarını açıkladı, Erdoğan 1 ay önce yaptığı açıklamada ise sığınmacıları göndermeyeceklerini açıklamıştı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Suriyeli sığınmacılar hakkında söylem değiştirdi. Yaklaşık 1 ay önce "Biz olduğumuz sürece kimse mültecileri gönderemeyecek" açıklaması yapan Erdoğan, son yaptığı açıklamada "Suriyeli kardeşlerimizin geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sığınmacılar ve göç konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Büyükelçilere verilen iftar sonrası konuşma yapan Erdoğan, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmeleri için gayret gösterdiklerini açıkladı.

İşte Erdoğan'ın o açıklaması:

"SURİYELİLERİN ONURLU GERİ DÖNÜŞÜ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ"
Türkiye 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere yaklaşık 5 milyon yerlerinden edilmiş kişiye geçici ev sahipliği yapmaktadır. Tek başına bırakılmış olsak da Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. "

BİZ OLDUĞUMUZ SÜRECE KİMSE GERİ DÖNMEYECEK
Erdoğan'ın Suriyeliler ve göç konusunda yapmış olduğu söylem değişikliği dikkat çekerken, 1 ay önce "Biz olduğumuz sürece kimse mültecileri geri gönderemeyecek" ifadelerini kullanmıştı. 

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu güzel ülkemizde ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz' diyorlar. Biz göndermeyeceğiz. Çünkü biz ensarın ne olduğunu, muhacirin ne olduğunu çok iyi biliriz. Biz ev sahipliğine devam edeceğiz. Bundan tedirgin değiliz."

Erdoğan'dan mülteci çıkışı: Suriyelileri, Afganları ülkelerine göndermeyeceğiz!

erdoğan suriyeliler erdoğan suriyeli erdoğan mülteci