Erdoğan'dan sosyal medya çıkışı: Demokrasi için ana tehdit

TAKİP ET

Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi'ne video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyaya ilişkin konuştu. Erdoğan, "Sosyal medya demokrasi için ana tehdit. Küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Stratejik İletişim Zirvesi’ne video mesaj gönderdi.

Sosyal medyaya yönelik sert ifadeler kullanan Erdoğan, "Özgürlüğün sembolü olarak nitelenen sosyal medya, günümüz demokrasisi için ana tehdit kaynaklarından birine dönüşmüştür. Dezenformasyon, küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır" dedi.

Erdoğan'ın açıklaması şöyle:
''Etkili bir denetim mekanizmasının olmadığı bu mecralardan yayılan bu tarz haberler sebebiyle milyonlarca insanın hayatı kararmaktadır. Sosyal medya mecralarının yaygınlaşmasıyla birlikte, yalanın, üretilmiş haberlerin, dezenformasyonun hızla yayıldığını görüyoruz. Dezenformasyon sadece bir milli güvenlik meselesi olmanın ötesine geçerek, küresel bir güvenlik sorunu halini almıştır. Maddi gücü, uluslararası konumu, iddiası ne olursa olsun, kimsenin, hiçbir şirketin hukukun üstünde olamayacağını vurguluyoruz. Kendini layüsel olarak gören küresel şebekelere rağmen, açık ve temiz bir iletişim anlayışıyla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz."

erdoğan sosyal medya akp cumhurbaşkanı iletişim