Erdoğan'dan sığınmacıların dönüşü hakkında açıklama: "Temaslar meyve verdikçe sayılar artacak"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sığınmacıların dönüşü hakkında "Terörden temizleyerek emniyetli hale getirdiğimiz bölgelere şimdiye kadar ülkemizden yaklaşık 550 bin sığınmacı geri dönmüştür. Rusya, Suriye ve Türkiye olarak bir süredir yürüttüğümüz diplomatik temaslar meyvesini verdikçe bu sayılar daha da artacaktır" dedi. 

Erdoğan, başörtüsü düzenlemesinin de aldığı Anayasa teklifi hakkında,  "Meclis üzerine düşeni yerine getirmezse son sözü milli irade söyleyecek. Hangi siyasi partiden olursa olsun hiçbir milletvekilinin sorumluluktan kaçarak böyle ağır bir vebalin altına girmeyeceğini düşünüyorum" dedi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Yerel siyasetçilerden medyaya kadar hemen herkes insan hak ve özgürlüklerinden bahsediyor. Dünyanın birçok yerinde insan hakları ve muhafazasıyla ilgili kararlar alınıyor, beyanatlar veriliyor. Tüm bunlar konuşulurken insanların bazı hakları göz göre göre ihlal ediliyor. Suriye ve Filistin'de, Arakan'da bu ihlallerin üzerine hep yenileri ekleniyor.

Gelişmiş diye tabir edilen ülkelerin salgın döneminde sadece kendilerini korumak için hareket etmesini bugün utançla karşılıyoruz. Bu süreçte kendi halkları içindeki dezavantajlı kesimleri dahi hizmet dışında tutan ülkeleri gördük.

Bazı medya kuruluşları ve siyasetçilerin de söylemleriyle bu nefret iklimini körüklediklerine şahit oluyoruz. İfade hürriyeti kisvesi altında kutsallarının aşağılandığı vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Kimi zaman medya kimi zaman siyasetçiler bu toplum kesimleri için İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ndeki hakalrını kullanmak giderek zorlaşıyor.

Gerek insan haysiyetini korumakla görevli kuruluşlar, gerek insan hakları veren kimi ülkeler bu hak ihlalleri karşısında derin suskunluk içerisinde.

Benzer bir durum doğrudan insanımızın hayatına kıymış, sivillere dönük terör eyleminde bulunmuş teröristler için de geçerlidir.

Erdoğan'dan Taliban yönetimine tepki gösterdi. Erdoğan, "Son dönemde Afganistan’da başörtülü kızların üniversitelerde okullarda okutulmasını engelleme anlayışını biz gayriinsani ve gayriislami buluyoruz. Bizim dinimizde böyle bir şey yok" ifadelerini kullandı.

erdoğan suriye operasyon suriye sığınmacı rusya