Erdoğan'dan Sezen Aksu çıkışı: "O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir"

TAKİP ET

Cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şahane Bir Şey Yaşamak" şarkısındaki sözler nedeniyle hedef gösterilen sanatçı Sezen Aksu'ya tepki gösterdi. Erdoğan, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir" dedi.

Cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, namazın ardından yaptığı açıklamada şarkıcı Sezen Aksu'ya tepki gösterdi.

Erdoğan, son günlerde 2017 yılında çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısındaki "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." sözleri nedeniyle hedef gösterilen Sezen Aksu ile ilgili isim vermeden konuştu.

Erdoğan, şöyle dedi:
“Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da haddini bildirmek bizim görevimizdir.” ERDOĞAN'DAN SEZEN AKSU'YA TELEFON
Erdoğan, Başbakan olduğu 2009 yılında, sözde çözüm sürecine destek verdiği için Sezen Aksu'yu arayarak teşekkür etmişti.

Erdoğan, şöyle demişti:
“Sezen Hanım, size gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum. Biz bunu üniter yapı içinde, ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik adına yapıyoruz. Tek derdimiz de daha güçlü sorunlarından arınmış bir Türkiye. Aslında bir sürü insan bugün sizin düşündüklerinize benzer fikirleri taşıyor. Ama demokratik bir ortamda tabii ki tartışmaların da olması yine çok doğal. Zor bir sürecin yaşanacağı kesin. Zorlu bir yolculuğa çıktık. Bunu çok iyi biliyorum. Toplumun tüm hassasiyetlerini dikkate alacağız. İnşallah altından kalkarız.”

erdoğan sezen aksu şarkı şahane bir şey yaşamak çamlıca camii büyük çamlıca camisi cumhurbaşkanı akp