Erdoğan'dan "ölmüş" paylaşımlarına suç duyurusu

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada "Ölmüş" etiketiyle paylaşım yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter'da kendisine yönelik #ölmüş etiketiyle ilgili paylaşım yapanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"HAKARET SUÇU İŞLENDİĞİNDEN..."
Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın, savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Twitter’dan ‘Recep Tayyip Erdoğan’, ‘ölmüş’ başlıkları altında çok sayıda kullanıcının Erdoğan’a yönelik hakaret ettiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı;

“Cumhurbaşkanımıza yönelik paylaşımlar ile Cumhurbaşkanına hakaret suçu işlendiğinden anılan paylaşımlar ile bu paylaşımları yapan kullanıcıların tespiti ile failler hakkında soruşturma yürütülerek, kamu davası açılmasını vekil olarak saygılarımla arz ederim.”

EMNİYET 30 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM BAŞLATMIŞTI
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıkalamada ise Erdoğan'ı kastederek ‘ölmüş' etiketiyle paylaşım yapan 30 kişi hakkında işlem başlatıldığı belirtilmişti.

Emniyetin açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti;
"Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetlerinde kapsamında, Twitter isimli sosyal medya platformu üzerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN kastedilerek #ölmüş hashtagine (etiket) başlatıldığına rastlanılmıştır.

Bahse konu hashtag (etiket) altında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a yönelik hakaret, tezvirat, onur ve saygınlığını rencide edici içeriklerin yanı sıra dezenformasyon ve manipülatif niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 30 şahıs tespit edilmiş, haklarında gerekli yasal işlemler/çalışmalar başlatılmıştır.

Yalan, mesnetsiz ve dezenformasyon ihtiva eden paylaşımlar hakkında gerekli çalışmalar yapılarak adli mercilere gönderilmektedir."

erdoğan ölmüş akp sosyal medya suç duyurusu cumhurbaşkanı