Erdoğan'dan net mesaj: "Bu iktidar faizi artırmayacak!"

TAKİP ET

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin konuştu. Erdoğan, "Bu iktidar faizi artırmayacak. Biz faizleri düşürmeye devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Erdoğan, "Bu iktidar faizi artırmayacaktır. Biz faizi düşürmeye devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
Ekonomideki programımızın esasını hattı müdahafa yoktur sattı müdafaa stratejisi oluşturmaktadır. Enflasyon bir sorun mudur? Evet sorundur ama Türkiye'nin asıl sorunu bu başlık mıdır? Teşhis yanlış konulunca tedaviye yanıt vermez. Biz tercihlerimizi faizleri yükselt baskısıyla elleri ovuşturanlarla değil, istihdamı sürdüren milyonlardan yana kullandık. 136 ülkenin merkez bankası enflasyon altında faiz programları uyguluyor.

"ÜLKEMİZDE ENFLASYIN DEĞİL, HAYAT PAHALILIĞI SORUNU VAR"
Nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi biliyorum. Milletim müsterih olsun, gönlünü ferah tutsun. Parlak bir gelecek bizi bekliyor. Ülkemizde teknik olarak enflasyon değil hayat pahalılığı sorunu var. 19 yıldır üzerinde hassasiyetler çalıştığımız konu bütçe disiplinidir.

"BU İKTİDAR FAİZİ ARTIRMAYACAKTIR"
Fiyat artışları normal şartlarda ya üretim azlığı ya da talep fazlalığı sebebiyle ortaya çıkar. Talep kaynaklı bir fiyat artışından söz edilemez. Üretim tarafından da üstesinden gelinemeyecek bir durumla karşı karşıya değiliz. 

Sorunun bir kısmında vatandaşlarımızın tasarruflarını döviz yapması vardır. Bu yüzden kru korumalı mevduat gibi taasrruflarını kendi paramıza kaydıracak alternatifler sunuyoruz. Ülkemize döviz girişini sağlayavak yeni yöntemler geliştiriyoruz. Bu iktidar faizi artırmayacaktır. Biz, faizi düşürmeye devam edeceğiz."

erdoğan faiz ekonomi enflasyon