Erdoğan'dan Merve Kavakcı'ya yeni iş: Atama kararı yayınlandı!

TAKİP ET

Merve Kavakçı'nın yeni işi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Merve Kavakcı'yı Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği'ne getirdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği'ne Malezya Büyükelçiliği’nden merkeze çekilen Merve Kavakcı getirildi.

Kararnamede, şu ifadelere yer verildi:

"Dışişleri Bakanlığı'nda açık bulunan Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliğine, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3.üncü maddeleri gereğince Merve Safa KAVAKCI atanmıştır."

KIZI ERDOĞAN'IN ÇEVİRMENLİĞİNİ YAPIYOR

Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülhan Kavakçı Abushanab da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde çevirmen olarak katılmasıyla gündeme gelmişti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmede Dışişleri tercümanı yerine Kavakçı'nın katılmasını eleştirmiş, Kavakçı'dan “hanım kızımız” olarak bahsetmesi nedeniyle AK Parti'den tepki gelmişti.  

Merve Kavakçı'nın kardeşi Revza Kavakçı da 2018 genel seçimlerinde AK Parti İstanbul Milletvekili seçilerek Meclis'e girdi. Revza Kavakçı, İBB, AK Parti yönetimindeyken Metro A.Ş.'de işe girmesi ve İBB'den burs alarak ABD'de doktora yapması ile gündeme gelmişti. 

Erdoğan Merve Kavakçı Merve Kavakcı atama