Erdoğan'dan kritik açıklamalar

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı koronavirüs nedeniyle uzaktan yapıldı. Bakanlar bulundukları yerden bağlantı kurarak değerlendirmelerde bulundular.

Kabine toplantısı ilk kez video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar korona virüs önlemleri kapsamında video konferansla kabine toplantısını topladı.

HUBER KÖŞKÜ'NDEN BAĞLANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul Tarabya Huber Köşkü'nden katıldı. Ana gündem maddesinin korona virüsle ilgili çalışmalara yönelik olduğu toplantı sona erdi.

Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağının önümüzdeki hafta sonu uygulanacağını açıkladı. 

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

MASKE DAĞITIMI

"Türkiye gibi 83 milyonluk bir ülkede aksaklık yaşanabilir. Var olanı bölüşmek, dağıtmak, küçük gecikmeler olabilir. Her vatandaşımıza ücretsiz maske dağıtımımız sürüyor. 32 milyon vatandaşımıza bakanlığımızın doğrulama kodunun olduğu rakam gitmiştir. Hafta sonuna kadar bu rakam artacak. Milli Eğitim Bakanlığımızdan Milli Savunma Bakanlığımıza kadar maske üretimine hız veriyor."

BAKANIMIZ GÖREVİNE DEVAM EDİYOR

Corona virüsü salgınında kamu güvenliğini sağlamasına yakınen şahit olduğum bakanımız görevine devam ediyor. Cumhur İttifakı’nın tarafı olarak buradan sayın Bahçeli’ye de bir kez daha teşekkür ediyorum.

HAFTA SONU UYGULANAN YASAK DEVAM EDECEK

Hafta sonu sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık. 17 nisan cuma gecesi saat 24.00’ten 19 nisan pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden bütün vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Ülkemiz sadece corona virüsünden değil, medya ve siyaset virüslerinden de kurtulacaktır. CHP Genel Başkanı’nın dün bir televizyon kanalında, dünyadan, ülkesinden ve belediyelerinden bihaber olduğunu da ben milletimizin takdirine bırakıyorum.

IMF AÇIKLAMASI

Salgın sebebiyle dünyada yaşanabilecek tarım ve gıda ürünleri açısından tüm tedbirleri alıyoruz. Kamu olarak tüm sektörleri desteklemek için tüm imkanları seferber ederken, özel bankalar şu süreçte hiç de iyi bir imtihan vermiyorlar.

Özel bankaların da üzerine düşen görevleri yapmasını bekliyoruz. Ekonomik altyapıya sahip bir ülkeyiz, IMF başta olmak üzere ülkemizi mihnet altına sokacak hiçbir dayatma altına sokmayacağız.

1 MİLYAR 612 MİLYON LİRA BAĞIŞ

Biz Bize Yeteriz kampanyasına vatandaşımız katkıda bulunarak aynı fedakarlığı gösteriyor. 1 milyar 612 milyon lira bağış yapılmıştır bugüne kadar. Bağış yapanlara teşekkürlerimi sunuyorum.

“VİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİ…”

Bazı gazete ve yazarların yaptığı; ülkemizin bu kritik dönemdeki mücadelesine katkı sağlamak yerine hepsi de yalan ve yanlış bilgilerle sürekli kin kusmak virüsten daha tehlikeli bir hastalığın işaretedir.

Her gün karanlık ve kirli zihniyetlerinin ürünü yayınlarla milletimizin kafasını bulandırmaya, gönlünü karartmaya çalışan bu tür hezeyanlara inanınız başka ülkelerde bir gün bile izin vermezler.

“ÜLKEMİZ MEDYA VE SİYASET VİRÜSLERİNDEN DE KURTULACAK”

Türkiye’de demokrasinin istismarı, ideolojik bağnazlığın gözleri kör etmesi sorunu vardır. Milletimizin moralini bozmak için gece gündüz çalışanlar, terör örgütleri, medyası, siyasi teşekkülleriyle gün gelecek fitne ve nefret çukurlarıyla boğulup gideceklerdir.

Bunlara diyorum ki, düşün artık milletin yakasından. Her darbenin, her kargaşanın, her kaosun arkasında siz vardınız.

Milletin onuruna yapılan her saldırının tetikçisi sizdiniz. Artık bu devir sona erdi. Ülkemiz sadece koronavirüsten değil aynı zamanda bu medya ve siyaset virüslerinden inşallah kurutulacaktır.

“MİTOMANİ HASTALIĞI”

CHP Genel Başkanının dün bir televizyon kanalından ne dünyadan ne Türkiye’den bihaber olduğu sözlerinin takdirini milletime bırakıyorum. Bu mitomani hastalığıdır. Bunu bir araştırsın. Buradan bir kez daha belirtmekte fayda görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti şartlar ne olursa olsun her vatandaşının can ve mal güvenliği gibi sağlık, gıda, temizlik malzemesini sağlayacak güçtedir.

kabine toplantısı erdoğan sokağa çıkma yasağı