Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: "Neymiş, uçakları satacakmış, dünyayı tarifeli uçaklarla mı dolaşacaksın?"

TAKİP ET

Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "13 tane uçak mı var, lüks arabalar mı var, satacağım onları" sözlerine cevap verdi. Erdoğan, "Neymiş gelince uçakları satacakmış. Dünyayı tarifeli uçaklarla mı dolaşacaksın?" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İsraf nasıl önlenir biliyorum. 13 tane uçak mı var, lüks arabalar mı var, satacağım onları" açıklamasına cevap verdi.

Erdoğan, "Neymiş, gelince uçakları satacakmış. Dünyayı dolaşacaksın. Neyle, tarifeli uçaklarla mı? Trene binersin, otobüslerle beraber seyahat edersin. Sonra da 'Ben muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağım' dersin. Atatürkçüsün ya" dedi.

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;
"İstikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz. Neler söylediğini görüyorsunuz. Neymiş gelince uçakları satacakmış. Bir defa devlet yönetmenin ne anlama geldiğinden haberin yok. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın, neyle, tarifeli uçaklarla mı? Trene binersin, otobüslerle beraber seyahat edersin. Sonra da ben 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağım' dersin. Atatürkçüsün ya"

TARİFELİ UÇAKLA HANGİ LİDERLER UÇUYOR 
OdaTV'nin haberine göre, tarifeli uçakla seyahat eden liderler şöyle;
 
-2015'te Türkiye'yi ziyaret eden Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö Helsinki’den İstanbul’a Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferiyle geldi.

-Avrupa’nın en büyük ekonomisini yöneten Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2018 yılında G20 Zirvesi’ne katılmak üzere tarifeli uçakla Madrid üzerinden Arjantin’e ulaştı.

-2018'de Meksika Devlet Başkanı seçilen Andres Manuel Lopez Obrador, bir tarifeli uçakta 3 saat beklemesine rağmen yine de başkanlık uçağını satmakta kararlı olduğunu söyledi. Obrador, "Bu kadar yoksulluk varken lüks uçağa binmeye utanırım" dedi. 
 

erdoğan kılıçdaroğlu uçak