Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na "Hain" diyen çocuk hakkında açıklama

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'daki mitinginde mikrofon tuttuğu 10 yaşındaki çocuğun, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Hain" demesi hakkında ilk kez konuştu.

Trabzon’da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın törenin sonunda mikrofon uzattğı 10 yaşındaki çocuk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Hain" demişti.

Erdoğan'ın mitinginde Kılıçaroğlu'na söylediği sözlerle gündem olan Beratcan'dan yeni açıklama


Tartışma yaratan görüntülerin ardından Erdoğan'dan ilk kez açıklama geldi. Ukrayna ziyareti dönüşünde uçakta soruları yanıtlayan Erdoğan, olay hakkında konuştu.

Erdoğan, "Esasında çocuk ne demiş önemli değil. Nihayetinde çocuktur" dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Bizim tek önemsediğimiz husus evlatlarımızın kendilerine, ailelerine, vatanına, milletine faydalı olmalarıdır. Biz, onlar gibi çocuklarımıza layık olmadıkları yerleri asla yakıştıramayız. Biliyoruz ki çocuklarımız yarının umududur. Bütün çocuklarımızı, gençlerimizi kucaklıyoruz, hepsine sevgiyle gözümüz gibi bakıyoruz. Trabzon’da bir evladımız sahneye gelmek için ağlayarak çok ısrar edince biz de yanımıza çağırdık. Kendisi o esnada mikrofonu kapıp bir şeyler söyledi. Esasında çocuk ne demiş önemli değil. Nihayetinde çocuktur. Ama bununla ilgili bir sürü şey konuşuldu. Onların öyle demesi, böyle demesi çok da önemli değil. Biz ne yaptığımıza bakacağız; bu ülkenin evlatları arasında hiçbir ayrım yapmadan yolumuza da aynı kararlılıkla devam edeceğiz."

erdoğan kılıçdaroğlu trabzon hain çocuk miting