Erdoğan'dan Kıbrıs ziyaretindeki isimler hakkında açıklama!

TAKİP ET

Erdoğan'ın Kıbrıs ziyareti sırasında Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk'ün de kafilede yer alması dikkat çekmişti. Erdoğan'ın Asiltürk'ün yanı sıra Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı da davet ettiği ortaya çıktı. Erdoğan, kafilede yer alan isimler hakkında da konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Kıbrıs ziyaretindeki heyette Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk'ün bulunması dikkat çekmişti. Asiltürk'ün MHP lideri Devlet Bahçeli ile kol kola uçaktan indiği görülmüştü. Erdoğan'ın, Asiltürk dışında Temel Karamollaoğlu ile Fatih Erbakan'ı da davet ettiği ortaya çıktı.

Bayram namazını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte Lefkoşa’daki Hala Sultan Cami’sinde kılan Erdoğan, bir basın mensubunun “Geniş katılımlı bir heyetle geldiniz. Bir kişi dikkatleri çekti. Oğuzhan Asiltürk. Buradan almamız gereken bir mesaj var mı?” sorusuna cevap verdi.

Erdoğan, "Oğuzhan Bey, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yapıldığı dönemde Erbakan Hocamızın en yakın çalışma arkadaşıydı. Ve o dönemde Barış Harekatı’nda üst düzey görev (İçişleri Bakanı) almış olan siyasilerdendi. Bu ziyareti yaparken biz de Oğuzhan Asiltürk’ü aramıza kafilemize katalım dedik" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti;

"TEMEL BEY’İ VE ERBAKAN HOCAMIZIN MAHDUMUNU DA DAVET ETTİK"
"Ve bunun yanında hocamızın mahdumunu da (Fatih Erbakan) buraya davet edelim dedik. Aynı şekilde o dönemin koalisyonunda (I. Milliyetçi Cephe Hükümeti / AP-MSP-MHP-CGP) bulunan Temel Bey’i (Temel Karamollaoğlu) de davet ettik. Bu davetleri yaparken birlik ve beraberliği sağlayarak bunları yapalım istedik.

Demokratik Sol Parti’nin şu anki genel başkanını (Önder Aksakal) da aramıza aldık. Çünkü merhum Ecevit’in o da şu andaki makamında bulunduğu için o da bizimle beraber. Derdimiz bütün bu birlikteliği sağlamak."

erdoğan kıbrıs mahdum erbakan saadet mhp akp