Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çağrısına yanıt geldi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, "Başörütüsü sorunu yok" dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Şimdi ekranları başında milletime de sesleniyorum, önceki akşam geç saatlerde CHP genel başkanı yaptığı bir açıklama ile bizim ömrümüzü verdiğiniz mücadele neticesinde adım adım çözdüğümüz başörtüsü meselesiyle ilgili güya günah çıkartıyor güya yeni bir teklif getiriyor.

Gerçi dün açıkladıkları kanun teklifi ile önceki akşam atıp tuttukları arasında dağlar kadar fark var. Ama yine de biz söz üzerinden gidelim. İstiyorum ki milletimizi aydınlatalım.

Bu zatın niye böyle bir teklifle ortaya çıktığını anlamakta zorlandık. Doğrusu bir dönem zulüm düzeyine vatan bu konuyu biz ülke gündeminden çıkarttık. Ülkemizde şuanda kamuda veya özel sektörde çalışan kardeşlerimizle ilgili böyle bir mesele var mı? Hayır.

Ey CHP senin yandaşın her şeyin fikir baban şimdi ebedi alemde kürsüden haddi bildirilmeye davet edilen milletvekilleri görmüştü. Yav siz de bunları alkışlamıştınız. Meclis'ten dışarı atmak için hep birlikte ayağa kalkıp alkışlamıştınız.

Bugün diğer konulardaki seçilmişlerle ilgili böyle bir sıkıntı var mı? Bu doğrultuda attığımız her bir adımın kazananı Türkiye, fert fert milletimiz olmuştur. Yav Kemal doğru ol be. Yanına bir iki tane başörtülü kadın alıp onlara rozet takmakla bu işi  çözdüğünü mü zannediyorsun? Dürüst ol dürüst. Adam gibi dürüst ol.

İstismar siyaseti yaparak milletin karşısına çıkma. Bu zatın artık yaşanmayan bir sorunla ilgili bir gece yarısı ortaya çıkıp kanuni düzenleme teklif etmesindeki riyakarlığı görüyoruz da başka ne hesap var? Onu değerlendirmemiz lazım. 

Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü türban