Erdoğan'dan 'İlk 4 madde' tepkisi: İsmail Kahraman ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu karıştırdı!

TAKİP ET

AKP'li eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman "Dindar bir anayasa olmalı, ilk dört madde değişebilir" demişti. Erdoğan bu söz üzerinden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, "Biz yeni anayasa diyoruz, birileri 'İlk 4 maddeyi değiştiririz' diyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Partililere seslenen Erdoğan, AKP'li eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Dindar bir anayasa olmalı, ilk dört madde değişebilir" sözleri üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. 

"İLK 4 MADDEYİ DEĞİŞTİRMEK KILIÇDAROĞLU'NUN FİKRİ Mİ?"
"İlk 4 maddeyi değiştirmek Kılıçdaroğlu'nun fikri mi?" diyen Erdoğan, Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz' diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"Türkiye'nin CHS ile elde ettiği avantajların ne kadar kritik öneme sahip olduğunu salgın döneminde yaşadık .Gelişmiş ülkeler dahil pek çok devlet hala süren nica ekonomik siyasi sosyal sancılarla kıvranırken biz kendimizi her alanda pozitif yönde ayrıştırmayı başardık. Tarihimizin en köklü yönetim reformunda geriye dönüp baktığımızda 'gerçekten iyi bir iş yaptık' diyebiliyoruz.  Eksiklikler yok mudur? Elbette vardır. Hepsinin de farkınayız. Hatta bu doğrultuda yaptığımız kapsamlı çalışmalar da elimizde mevcuttur. Yeni Anayasa süreci başarılı bir şekilde neticelenirse devamında bu sorunlar zaten kendi mecrasında çözülür.

Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirme fikri CHP’nin ve dolayısıyla tüm CHP’lilerin ifadesi midir yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir? Bu CHP’nin kurumsal iradesi ise ortada ülkemiz açısından çok vahim bir sorun var demektir. Çünkü bu durumda CHP Anayasa gibi temel bir konudan başlayarak tümüyle HDP’nin vesayetine girmiş demektir. Yok eğer bu Kılıçdaroğlu’nun kendi görüşüyle bu durumda da partisinin politikalarından farklı bir ajandaya farklı bir siyasetçiyle karşı karşıyayız demektir."

erdoğan kılıçdaroğlu akşener ilk 4 madde ismail kahraman anayasa