Erdoğan'dan 'göçmen' açıklaması! Yeni 'sığınmacı' alınacağının sinyalini verdi!

TAKİP ET

Türkiye, demografik yapısını tehdit eden kaçak girişleri tartışırken, Erdoğan'dan konu hakkında açıklama geldi. Erdoğan, "Türkiye heralde zayıf bir ülke değil. Güçlü olduğu için koruma altına alıyor. Bundan sonra finansı iyi yönetmek suretiyle böyle adımlara atacağız" diyerek, yeni 'sığınmacı' alacağının sinyallerini verdi.

Türkiye, sınırlarından kaçak yollarla girenleri ve Suriyelilerin geri gönderilmesini tartışırken Erdoğan'dan açıklama geldi. Erdoğan, Suriyeliler dışında yeni 'sığınmacıları' alacaklarına dair yeşil ışık yaktı.

Erdoğan, "Göçmenleri koruması altına alan Türkiye heralde zayıf bir ülke değil. Güçlü olduğu için koruma altına alıyor. Bundan sonra finansı iyi yönetmek suretiyle böyle adımlara atacağız" diye konuştu.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı;
"Şu anda eğer Türkiye'de 4 milyon ağırlıklı olarak Arap ve Kürt mülteci varsa, onlar bizim korumamız altındaysa, göçmenleri koruması altına alan Türkiye herhalde zayıf bir ülke değil. Güçlü olduğu için bu insanları koruması altına alıyor, alırken de bunu mevcut imkanlarıyla alıyor, finansmanı iyi yönettiği için bunu başarıyor. Bundan sonra da yine finansı iyi yönetmek suretiyle bu tür adımları atacağız ve bundan da hiçbir çekincemiz yok. Çünkü biz güçlü Türkiyeyiz, biz darda kalana elini uzatan, koşan bir Türkiyeyiz. 'Biz iktidara gelince burada ne kadar Suriyeli varsa bunların hepsini kovacağız.' diyen bir iktidar olarak gelmedik. O, Bay Kemal'in şahsiyetidir. O, bu tür Türkiye'deki mültecileri kovmanın hesabı içerisindedir. Ama biz böyle bir şeyi asla söylemedik çünkü ülkemize sığınan, bizden elaman dileyen, kendi ülkesindeki yönetimlerin öldürmeye gayret ettiği bu insanlara biz kapımızı açtık ve bunları koruma altına aldık."

AMERİKA: SINIRLAR AÇIK TUTULMALI!
ABD, Taliban saldırısından kaçarak ülkelerini terk eden Afganların, ABD’ye göç edebilmeleri için ilk olarak aralarında Türkiye’nin de olduğu ülkelere sığınmaları gerektiğini açıklamıştı. Türkiye'nin tepkisi sonrasında Amerika, Türkiye dahil hiçbir ülkeyi varış noktası olarak belirleme niyetinin olmadığını iddia etmişti. Ancak Price, "Ülkeler göçmen akışına karşı sınırlarını açık tutmalı" demişti.

BELÇİKA'DAN AB'YE TALEP: TÜRKİYE AFGANLARI DA ALSIN
Belçika İltica ve Göçten Sorumlu Devlet Bakanı Sami Mehdi, mülteci sorununa dahil Türkiye’yi ilgilendiren skandal bir açıklama yapmıştı. Mehdi, AB’nin Türkiye ile Suriyeli mülteciler için yaptığı anlaşmanın genişletilerek Afganları da kapsamasını istemişti.

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN FONU ONAYLANDI
Erdoğan, Avrupa Birliği'nin 'sığınmacılara' yönelik ödeyeceği 6 milyar Euro fonun 780 milyon Euroluk son kısmını onayladı. 780 milyon Euro, 'sığınmacıların' sağlık, sosyal yardım, mesleki eğitim, istihdam ve altyapının geliştirilmesini öngören projelere harcanacak.

Lütfü Türkkan belge paylaştı: Afgan kaçaklar, Türkiye'de 'sığınmacı' olma yolunda!

Türkiye'nin tepkisi sonrasında ABD'den yeni 'Afgan planı' açıklaması: Sınırlar açık tutulmalı!

Zeytinburnu'ndaki asker kıyafetli Afganlar hakkında yeni gelişme! Sınır dışı edilecekler

erdoğan afgan türkiye kaçak giriş suriyeli kaçak