Erdoğan'dan Fahrettin Altun'a: "Hadi bakalım gösterin, Fahrettin Bey"

TAKİP ET

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın videoyu oynatması için Fahrettin Altun'a seslendiği anlar gündem oldu. Erdoğan, "Hadi bakalım gösterin, Fahrettin Bey" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açılışta videoyu oynatması için İletişim Başkanı Fahrettin Altun'a seslendiği anlar sosyal medyada gündem oldu. Erdoğan, "Hadi bakalım gösterin, Fahrettin Bey" diye seslendiği anlar canlı yayına yansıdı.

İşte o anlar:

Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben, "Bay bay Kemal, sen hayatında böyle hastane gördün mü? Senin SSK Genel Müdürü olduğun zaman hastanelerimizin hali ortadaydı" diye seslendi ve gazeteci Savaş Ay'ın o dönemde hastanelerde yaptığı programları hatırlattı

Erdoğan, söz konusu dönemde hastaların hastanelerde rehin kaldığını iddia ederek, "Hatırlıyorsunuz değil mi? Kimdi o zaman SSK'nın başında? Bay bay Kemal. Ya bunlara bu vatan teslim edilir mi? Affedersiniz beş koyunu güdemeyecek olanlara bu vatan teslim edilebilir mi? Hele hele az önce Önder (Aksakal) Bey'in ifade ettiği gibi kardeşlerim, Kandil'e bu ülke teslim edilir mi? Terör örgütüne bu ülke teslim edilir mi?" şeklinde konuştu.

Erdoğan, ayrıca Diyarbakır'daki ziyaretinde vatandaşların kendisine "Bizi bunların eline bırakmayın" dediğini aktararak, "ya siz bizi bırakmadıktan sonra biz sizi bırakır mıyız? Biz bunların ne menem olduğunu biliyoruz. ve Kandil bizim Diyarbakır annelerimizin yavrularını kaçırdı mı? Hatta Diyarbakır'da, bu şimdi Edirne'de olan bir Selo var ya, kardeşlerim 51 Kürt kardeşimizi bunlar öldürdü mü? Hatta bu gençlerin üzerinden arabayla geçtiler, bunları bu şekilde öldürdüler. Onlar da Kürt'tü, hani siz Kürtlere kadir kıymet biçiyordunuz, ne oldu? Kardeşlerim bunların derdi Kürt filan değil. Biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Boşnak'ıyla tüm kardeşlerimizi yaratılanı severiz Yaradan'dan ötürü anlayışıyla seviyoruz. Bizde ayrım yok, bizde bölücülük yok." şeklinde konuştu.

Erdoğan Fahrettin Altun