Erdoğan'dan CHP'ye tezkere tepkisi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Suriye ve Irak tezkeresine "Hayır" oyu vermesine tepki gösterdi. Erdoğan, "HDP yöneticileri, CHP'ye çağrı yaptı. CHP tehdit ediliyordu. Onurlu bir partinin ve liderin çıkıp siz kim oluyorsunuz diyerek HDP'lilere ağızlarının payını vermesi beklenirdi" diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini 2 yıl daha uzatacak olan tezkereye CHP "Hayır" oyu vermişti. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, TBMM'deki grup toplantısında yaptığı açıklamada CHP'nin tezkere kararına tepki gösterdi.

Erdoğan, "HDP yöneticileri CHP’ye çağrı yaptı. CHP tehdit ediliyordu. Onurlu bir partinin ve liderin çıkıp siz kim oluyorsunuz diyerek HDP’lilere ağızlarının payını vermesi beklenirdi. Ama karşımızda böyle bir CHP yönetimi mevcut değildir. CHP, HDP’ye boyun eğdi. Yazık hem demokrasimiz adına hem milli güvenliğimiz adına ne kadar üzüntü verici hazin bir tablo" dedi.

“FON ALDIK”
Ayrıca Erdoğan, Türkiye'nin Yeşil İklim Fonu'ndan 3 milyar 157 milyon dolar fon aldığını açıkladı. Erdoğan, "Bu vesileyle bir süredir müzakereleri yürütülen, ülkemize Yeşil İklim Fonu'ndan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının geçtiğimiz günlerde imzalandığının müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın tezkere açıklamaları şöyle:
"Bu tezkere ülkemize yönelik sınır ötesi terör tehditlerine karşı uzun yıllardır devam eden rutin bir uygulamadır. Suriye ve Irak ile ilgili tezkerenin amacı sınırlarımız boyunca kurulmak istenen terör koridoruna izin vermemek ülkemize yönelik saldırıları kaynağında kurutmaktır.

HDP yöneticileri CHP’ye çağrı yaptı. CHP tehdit ediliyordu. Onurlu bir partinin ve liderin çıkıp siz kim oluyorsunuz diyerek HDP’lilere ağızlarının payını vermesi beklenirdi. Ama karşımızda böyle bir CHP yönetimi mevcut değildir. CHP, HDP’ye boyun eğdi. Yazık hem demokrasimiz adına hem milli güvenliğimiz adına ne kadar üzüntü verici hazin bir tablo.

Biz bu güne kadar nasıl CHP’ye ve iplerini ellerine verdiği efendilerine rağmen ülkemizin güvenliğini sağlayacak adımları atmışsak bundan sonra da atmayı sürdüreceğiz."

 

erdoğan tezkere chp suriye ırak akp