Erdoğan'dan Batman'da "Kürtçe" açılımı: "Nice adımı cesaretle biz attık"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman mitinginde "TRT Kurdi'den Kürtçe yayınların özgürce yapılabilmesine, seçmeli Kürtçe derslerine, üniversitelerde Kürt dili bölümlerinin açılmasına kadar, bizden önce konuşulması mümkün olmayan nice adımı cesaretle biz attık" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da düzenlenen mitingde konuştu.

Erdoğan, "TRT Kurdi'den Kürtçe yayınların özgürce yapılabilmesine, seçmeli Kürtçe derslerine, üniversitelerde Kürt dili bölümlerinin açılmasına kadar, bizden önce konuşulması mümkün olmayan nice adımı cesaretle biz attık" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemize tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerini beraber yaşattık. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nın harcını da yine el birliğiyle Pazar günü beraber karacağız. Evlatlarımıza üzerinde özgürce yaşayabilecekleri, yarının büyük ve güçlü Türkiye'sini beraber emanet edeceğiz. Terör belasından kurtardığımız ülkemizde huzur ve güven atmosferini yine beraber güçlendireceğiz. Bunun için 14 Mayıs çok önemli. 14 Mayıs'ta sadece adaylar, ittifaklar arasında bir tercihte bulunmayacağız. 14 Mayıs'ta aynı zamanda cumhuriyetimizin yeni asrının nasıl olacağına da karar vereceğiz. Tercihimizi ya her türlü riski göze alarak Kürt kardeşimin hakkını teslim edenlerden yana yapacağız ya da ellerinde Kürt kardeşlerimizin kanı olan, geçmişi Kürt düşmanlığıyla dolu CHP zihniyetinden yana kullanacağız.

Şu anda bir Selo var biliyorsunuz değil mi? Bu Selo, Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin kanına giren değil mi? Şimdi Bay Bay Kemal ne diyor? Selo'yu çıkaracağım… Yanındakiler ne diyor, çıkaracağım diyor. Benim milletim Erdoğan kardeşine yürü, arkandayız dediği müddetçe çıkaramazlar. Cumhur İttifakı iktidar olduğu sürece çıkaramazlar. 14 Mayıs'ta ya AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın kardeşlik siyasetini, birlik ve dirlik siyasetini tercih edeceğiz, ya da kendi aralarında bile anlaşamayan yedili koalisyonun kavga siyasetine oy vereceğiz. Pazar günü ya kendi kaynaklarıyla büyüyen tam bağımsız bir Türkiye diyeceğiz ya da Londra tefecilerinden emir alan aciz bir Türkiye'de yaşayacağız.

Bay Bay Kemal, getirse getirse sadece Kandil'e ve Pensilvanya'ya bahar getirir. Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına bahar getirir. Kılıçdaroğlu ancak hapisten çıkma hayali kuran bebek katillerine, Gezi olaylarının organizatörlerine, 6-8 Ekim olaylarının faillerine bahar getirir. Bay Bay Kemal, sadece 15 Temmuz gecesi milletimizin tepesine bomba yağdıran FETÖ'cü hainlere bahar getirir. Bay Bay Kemal'in getireceği yalancı bahar, bu millet için kara kış demektir. Allah'ın izniyle milletimizin böyle bir tuzağa düşmeyeceğine inanıyorum.

Vatandaşına tepeden bakan, vatandaşını düşman gören anlayışı sizlerin desteğiyle biz değiştirdik. Her kesimden insanına hizmetkar olmaya çalışan kerim devlet uygulamalarını beraberce tesis ettik. İnsanımızın inancına, diline, kültürüne değer vermeyen inkar politikalarını bir daha asla gündeme gelmemek üzere biz rafa kaldırdık.

Eski Türkiye'nin dışlayıcı, tahkir edici dili yerine, daha kucaklayıcı, daha kapsayıcı, daha saygılı dil hamdolsun biz inşa ettik. TRT Kurdi'den Kürtçe yayınların özgürce yapılabilmesine, seçmeli Kürtçe derslerine, üniversitelerde Kürt dili bölümlerinin açılmasına kadar nice adımı cesaretle biz attık."

Erdoğan Batman