Erdoğan'dan Batıya eleştiri: Rusya hafife alınacak ülke değil

TAKİP ET

Sırp mevkidaşı Vucic ile görüşmesinde gündeme gelen enerji krizi ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya yönelik politikaları üzerinden Batılı ülkeleri eleştirdi. Rusya'nın hafife alınacak bir ülke olmadığını belirten Erdoğan "herkes saldırınca elindeki imkanları kullanıyor" dedi.

Balkan turuna çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında iki lider sırayla açıklamalarda bulundu.

"RUSYA HAFİFE ALINACAK BİR ÜLKE DEĞİL"

Enerji krizinin gündeme geldiği toplantıda konuyla ilgili görüş bildiren Erdoğan "Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Herkes saldırınca elindeki imkanları kullanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

"Şu anda Batı'nın takındığı tavrı doğru bulmadığımı söyleyebilirim. Tahrik üzerine kurulu bir politika var. Savaşı tahrik üzerine yürüttüğünüz sürece netice alamazsınız. Bu savaşın kazananı var diyebilir miyiz? Kazananı yok kaybedeni çok. Parasal boyutuna girdiğimiz zaman, biri Ukrayna'ya şu kadar verdim, öbürü şu kadar verdim diyor. Peki nerede bu para? Silahlar gönderildiği söyleniyor, ne kadar hurda varsa Ukrayna'ya gönderiyorlar. Rusya'yı hafife alanlara söylüyorum, yanlış yapıyorsunuz. Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Rusya doğalgazı kesti, fiyatlar yükseldi. Herkes kara kara düşünüyor, kışı nasıl atlatacağız diye. Neden daha önceden düşünmediniz. Stoklar ne durumda diye bunun konuşulması yapılıyor. Burada Rusya herkes ona saldırınca elindeki imkanları kullanacaktır, olay bu kadar basit. Temenni ediyoruz ki bir an önce neticeye varılarak bu işi bitirmek."

erdoğan rusya