Erdoğan'dan BAE'ye giderken "Dostluk ve kardeşlik" mesajı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamasında "Dostluk ve kardeşlik" mesajı vermesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE ziyareti öncesinde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "BAE ile ilişkilerimizde yeni dönemi başlattık." dedi.

Erdoğan, açıklaması sırasında "BAE ile dostluğumuzun ve kardeşliğimizin yeni 50 yılına şekil verecek adımları ziyaretim sırasında beraberce atacağız" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"BAE'yi son olarak Başbakan olduğum dönemde 2013 yılında ziyaret etmiştim. Aralık ayında Dışişleri Bakanımız ziyaret etti. Bu ziyaretimle ilişkilerimizin hak ettiği ivmeyi yakalamasını umut ediyoruz. BAE ile ilişkilerimizde yeni dönemi başlattık. Bölgesel gelişmeleri de ele alacağız.

BAE önde gelen ticaret ortaklarımız arasında yer alıyor. BAE de Türkiye'deki dinamik ekonomik yatırımına katkıda bulunuyor. Ziyaretimizin amacı bu potansiyeli hızlıca hayata geçirmektir. Önde gelen yatırımcılarla bir araya geleceğim."

AKP'den BAE açılımı: Erdoğan makale yazdı, İletişim Başkanı panel düzenledi, Türk bayraklarıyla karşılama


BURJ KHALİFA
Erdoğan'ın BAE ziyareti öncesi Burj Khalifa'ya Türk bayrağı yansıtılarak "Hoş geldiniz" yazılmıştı. Ayrıca İstiklal Marşı dinletilmişti.

erdoğan bae birleşik arap emirlikleri sedat peker