Erdoğan'dan ABD'ye: "Ya parayı verecekler ya uçakları"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan F-35 krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Ya uçaklarımızı verecekler ya da parayı" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'deki zirveden sonra, yurda dönüşte ABD ile yaşanan F-35 kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"YA UÇAKLAR YA PARALAR"
Erdoğan açıklamasnda, "G-20 Zirvesinde Sayın Biden'la yapacağımız görüşmenin boyutları nereye ulaşır göreceğiz. Mesela, Brüksel'de bir görüşmemiz oldu. Şimdi ise Roma'da bir görüşme yapacağız. Belki bunları da konuşacağız. Suriye ile ilgili ABD'nin yaklaşımı ne olacak? Bunları dillendirme fırsatımız olacak. Aramızdaki askeri siyasi, ekonomik, ticari tüm ilişkileri ele alacağız. Mesela F-35 sorunu ne olacak? 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. Bu ne olacak? Bunların akıbetini görmemiz lazım. Biz elimizde bol para var da bunları etrafa saçan bir ülke değiliz. Bu paraları da kolay kolay kazanmadık, kazanmıyoruz. Ya uçaklarımızı verecekler ya da parayı verecekler." sözlerine yer verdi.


 

erdoğan soçi f-34