Erdoğan, Cumhurbaşkanı adaylığını resmen açıkladı: "Cumhur İttifakı'nın adayı benim"

TAKİP ET

İzmir'de konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'te yapılması planlanan seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olduğunu resmen açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, buradaki yaptığı açıklamada  2023'te yapılması planlanan seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olduğunu resmen açıkladı.

Erdoğan, "Sürekli Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun diyorsun. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan. Biliyorum karşıma çıkmaya can atıyorsun, cesaretin varsa adaylığını açıkla" dedi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:
"Ülkenin yönetimine talip olmak CHP grup kürsüsünde masasına doldurduğu şürekası önünde şaklabanlık yapmaya benzemez. Milleti oyalama devri geride kaldı. Vakit karar verme vakti. Geçen hafta bu zata çok açık ve net çağrıda bulundum. Kendisi sorularımıza dürüstçe cevap vermek yerine yine topu taca atmaya çalıştı. Buradan İzmir'den aynı davetimi bir kez daha yapıyorum. Artık kaçak güreşmeyi bırak. Artık ipe un sermekten, sürekli bahane üretmekten vazgeç. Havaya bakıp ıslık çalarak etrafta gezinmekle bu iş olmaz.

Adaylık meselesini daha fazla geçiştiremezsin. Ha bire seçim tarihi belli olsun diyorsun. Seçim önümüzdeki yıl Haziran ayının ortasında yapılacak. Kaçacak yerin yok Bay Kemal.  Cumhur İttifakı'nın adayı belli olsun diyorsun. İşte söylüyorum; Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan.

Az önce Efes 2022 Tatbikatı'nda sayın Bahçeli ile beraberdik. Sayın Bahçeli defalarca ismimi açıkaldı. Daha ne arıyorsun? 2023 seçimlerinde aday olamk için de can atıyorsun. Gel kendine ve partine daha fazla eziyet etme Bay Kemal." 

erdoğan akp adaylık cumhurbaşkanlığı