Erdoğan birlik mesajı verdi ama AK Parti içindeki kriz büyüyor!

TAKİP ET

Sedat Peker'in yayınladığı videolar ile gündeme bomba gibi düşen iddiaları, mafya siyaset bağlantılarını ve AKP içindeki krizi gittikçe büyütüyor. Peker'in son videosunun ardından Pelikancılar, eski AKP'liler ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında mücadelenin arttığı iddia edildi. 

Sedat Peker’in Süleyman Soylu’yu tehdit etmesiyle uzun süren sessizliğini bozarak Soylu’ya destek mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik mesajı verse de AK Parti cephesinde gerilim uzun süredir sona ermiyor. 

NELER OLDU?
Anadolu Ajansı’nın, Sedat Peker’in koruma kararıyla ilgili servis edip kaldırdığı haber, yaşanan gerilimin medya alanındaki yansıması oldu.  Koruma kararında ‘FETÖ izinin tespit edildiği’ iddiasıyla servis edilen belgede Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen ve halen görevde olan iki ismin olması dikkat çekti.

Soylu’nun, Habertürk’te katıldığı canlı yayında Peker’e koruma verilmesine yönelik Terörden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak sorumlu gösterdiği Mustafa Çalışkan da hâlâ Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor. Cumhuriyet’e konuşan Çalışkan “Benim gibi birini kim, nasıl görevden alacakmış görelim” ifadesini kullanırken AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise Çalışkan'a sahip çıkmıştı.

Soylu’nun “Sedat Peker’den 10 bin dolar alan siyasetçiyi biliyorum” söyleminin ardından iddiaların odağındaki eski AKP Milletvekili Metin Külünk’ten konuya ilişkin bir açıklama hâlâ gelmedi. Külünk, gazetecilerin sorularını da yanıtlamazken AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı bu iddialarda adı geçen Külünk'e de destek vermişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Soylu arasında da bir gerilim yaşandığı iddia edildi. Bir süredir Akar'ın jandarma teşkilatını tekrar Savunma Bakanlığı'na bağlamaya çalıştığı konuşulurken Soylu’nun, katıldığı Habertürk yayınında bürokrasiden gelen isimlerin siyasete girmesine karşı olduğu açıklamasıyla hem Mehmet Ağar’ı hem de üstü kapalı biçimde Akar’ı hedef almış olabileceği değerlendiriliyor.

 Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun ilk icraatı eski Bakan Albayrak'a yakın isimlerden, Bank Asya uzmanı Doğan Başar'ı yeniden Merkez Bankası İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'ne atamak olmuştu. Geçtiğimiz hafta Albayrak’a yakın olduğu iddia edilen Başkan Yardımcısı Oğuzhan Özbaş da görevden alındı. Yerine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nde danışmanlık yapan Prof. Semih Tümen atandı.

Albayrak’a yakınlığı ile bilinen Yani Şafak’ın yazarı İbrahim Karagül köşesinde Soylu’nun Habertürk’teki programına değindi. “O akşam Süleyman Soylu adına üzüldüm” diyen Karagül, “Hemen hepsi ile tanıdık olduğu o gazetecilere, ‘Siz beni kimin cümleleri ile sorguluyorsunuz kardeşim’ demeliydi. Bu acıklı durumu ortaya sermeliydi” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden Sabah’ın Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu ise kısa süre içinde Kabinede yaşanacak bir değişiklikten bahsetmişti.

ak parti erdoğan soylu sedat peker mafya süleyman soylu