Erdoğan Bayraktar'ın 17-25 Aralık itirafı CHP'yi harekete geçirdi!

TAKİP ET

AKP'li eski bakan Erdoğan Bayraktar'ın 17-25 Aralık davaları için 'Dosyamda ne varsa A'dan Z'ye kadar doğrudur' açıklaması yapmasının ardından CHP harekete geçti. CHP milletvekili Ali Haydar Hakverdi 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonlarının araştırılması için komisyon kurulmasını talep etti.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, AKP'li eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bir radyo programındaki 17-25 Aralık itiraflarını tekrar Meclis gündemine taşıdı.

Bayraktar’ın iddialarının araştırılması için TBMM’ye Araştırma Önergesi veren Hakverdi, “Ülkemizin bu tarz ilişkilerle anılması, tüm vatandaşlarımıza zarar vermekle birlikte; Türkiye Cumhuriyeti’ni dünya kamuoyunun gözünde küçük düşürmektedir. Dönemin paydaşlarından biri olan Bayraktar’ın itiraf niteliğindeki açıklamaları, bu konunun üzerine giderek suçlulara hak ettiği cezaların verilmesi adına tarihi bir fırsattır. 17-25 Aralık sürecinin yeniden araştırılması TBMM’de görev yapan tüm milletvekillerinin omzuna yüklenmiş bir görevdir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile ilgili "Dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir" ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra bir açıklama daha yapan Bayraktar, "Tapeleri ve teknik takip tutanaklarını tarafsız gözle okuyan herkes, dosyanın ne kadar boş olduğunu ve ne kadar zalimce hazırlandığını anlayacaktır. Bu dosyalar üzerinden sanki içi doluymuş gibi siyaset yapanlar da, hazırlayanlar kadar zalimlik yapmaktadırlar" dedi.

erdoğan bayraktar 17 25 aralık akp yolsuzluk itiraf