Ercümen Ovalı'dan Koronavirüs tedavisi açıklaması

TAKİP ET

Uzun süredir Koronavirüs için tedavi yöntemi ve ilaç araştırması yapan Prof. Dr. Ercüment Ovalı ve ekibinden sevindirici bir haber geldi.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Koronavirüs tedavisinde kullanılacak yeni bir ilaç bulduklarını açıkladı. 23 Nisan’da açıklanması planlan ilacın virüs tedavisinde etkili sonuçlar gösterdiğini Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.
 
Prof. Dr. Ercüment Ovalı twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“1 aydır lab.da çalıştığımız bir ilacın ismini 23 nisanda açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyorki insanların hayatını kurtarabilir. Insanların hayatından gün çalmak istemedik..Acilen Dornaz Alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarima tesekkur ederim.”

KARANTİNADA ÇALIŞTILAR 
Ercüment Ovalı ve ekibi uzun süredir bir klinikte kendilerini karantinaya alarak yoğun bir çalışma sürdürüyorlardı. Geçtiğimiz günlerde de, geliştirdikleri tedavinin onaylandığını şu sözlerle dile getirmişti:  “Ve COVID-19 immün plazma ve tedavisi onaylandı. Kök hücre ise yolda...”

DORNAZ ALFA NEDİR?
Dornaz alfa, DNA'yı seçici olarak klivaj eden bir enzim olan rekombinant insan deoksiribonükleaz I'nın oldukça saf bir çözeltisidir. Dornaz alfa, kistik fibroz hastalarının balgam / mukusunda bulunan DNA'yı hidrolize eder ve akciğerlerdeki viskoziteyi azaltır ve salgıların daha iyi temizlenmesini sağlar. 
 
ERCÜMENT OVALI KİMDİR?
Prof. Dr. Ercüment Ovalı, bir subayın oğlu olarak, 1961 yılında Babaeski’de dünyaya geldi. Tıp eğitimine Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış ardından Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde iç hastalıkları ihtisası, İstanbul Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ise hematoloji üst ihtisasını tamamlamıştır. 2009 yılına kadar Trabzon KTÜ’de transplant ünitesi sorumlusu olarak çalışmalar gerçekleştirmiş aynı zamanda Türkiye’nin ilk hücre işlem laboratuvarını açmıştır.

ercüment ovalı koronavirüs tedavisi koronavirüsün ilacı