Enner Valencia'nın Dünya Kupası'ndaki golü Ekvator'da böyle yankılandı

TAKİP ET

Dünya Kupası'nın açılış maçında 2 gol atarak yıldızlaşan Enner Valencia, spor dünyasının en çok konuşulan ismi oldu. Valencia'nın Katar ağlarına gönderdiği ilk gol, ülkesi Ekvator'da büyük sevince neden oldu.

Tarihte ilk kez sezon ortasında ve Arap yarımadasında oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası, ev sahibi Katar ile Ekvador arasındaki mücadeleyle başladı.

4. kez (2002, 2006, 2014) Dünyya Kupası'nda boy gösteren Ekvador, Al Bayt Stadı'nda oynanan maçı biri penaltıdan olmak üzere Enner Valencia'nın attığı 2 golle kazandı.

Açılış maçına damga vuran Fenerbahçeli Enner Valencia, spor dünyasının en çok konuşulan ismi oldu. Valencia'nın attığı gol, ülkesinde de büyük coşkuya neden oldu.

İşte Ekvador'da Valencia'nın golüne sevinen taraftarların görüntüsü:

Opta verilerine göre Ekvador Milli Takımı'nın Dünya Kupası tarihinde attığı ilk penaltı golünü Enner Valencia kaydetti. Enner Valencia ayrıca Ekvador Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda attığı son beş golü kaydeden Enner Valencia, turnuva tarihinde bir Güney Amerika ülkesi adına beş gollük seri yakalayan ilk oyuncu oldu.

 

enner valencia Dünya Kupası Ekvador