Enner Valencia, Fenerbahçe'nin efsanesi olmak için sahaya çıkacak

TAKİP ET

Süper Lig'de Başakşehir ile oynayacak olan Fenerbahçe'de Enner Valencia, atacağı gollerle Sarı Lacivertli kulübün efsanelerinden biri olabilir.

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, Başakşehir ile karşılaşacak. Kritik maç çncesi Fenerbahçe takımının golcüsü Enner Valencia, Başakşehir maçında atacağı gollerle kulüp tarihine geçebilir.

Valencia, Fenerbahçe'deki üstün performansıyla birlikte, 27 golle takımın iki efsanesi Oğuz Çetin ve Alex de Souza'nın rekorlarını kırmak için sahada olacak.

Valencia'nın Fenerbahçe forması altında attığı toplam gol sayısı 57 ve bu sayı, kulüp tarihinde en çok gol atan 7. oyuncu olan Oğuz Çetin ile aynı. Eğer Valencia, Başakşehir karşısında bir gol daha atarsa, Oğuz Çetin'i geride bırakarak Fenerbahçe'nin en golcü 7. oyuncusu olacak.

Bununla birlikte, Valencia'nın bir diğer hedefi, Fenerbahçe adına bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu olan 28 golle Alex de Souza'yı geçmek. Eğer Valencia, Başakşehir maçında iki gol daha atarsa bu rekoru da kırarak tarihe geçecek. Fenerbahçe'nin bir sezonda en çok gol atan ismi ise 29 golle Aykut Kocaman. Eğer Valencia bugün "hat-trick" yaparsa, Aykut Kocaman'ın rekorunu da kırarak Fenerbahçe tarihinde önemli bir yer edinecek

Fenerbahçe Enner Valencia