Enerji Bakanı Fatih Dönmez: "Evi daha az ısıtın!"

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaza gelen zamların ardından vatandaşlara 'tasarruf' tavsiyesinde bulundu. Dönmez, "23 yerine 22 derecede evinizi ısıtmanın aylık faturanıza etkisi yüzde 7 olur" dedi.

Son dönemde peş peşe gelen zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ederken, Enerji Bakanı Fatih Dönmez faturaların ucuz gelmesi için 'tasarruf' tavsiyesinde bulundu.

Bakan Dönmez, doğalgaz zammına çözümü "Az ısıtın" tavsiyesiyle buldu. Dönmez, "23 yerine 22 derecede evinizi ısıtmanın aylık faturanıza etkisi yüzde 7 olur" dedi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Dönmez, “Daha çok kullananların biraz daha tasarrufa riayet etmesini istiyoruz. Evlerimizde özellikle 1 derecelik sıcaklık değişikliği, yani 23 yerine 22 derecede evinizi ısıtmanın aylık faturanıza etkisi yüzde 7 olur. Yazın da eğer klimayla soğutuyorsanız, 18 derecede soğutacağınıza 19 derecede soğutmuş olsanız yüzde 7 faturanıza katkı var. Bunu 7'den 70'e herkesin yapması gereken, adeta bir vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Hem bu kaynaklarda dışa bağımlıyız hem de gereksiz yere bu enerjiyi üretebilmek için kaynak tüketiyoruz” ifadelerini kullandı.

enerji bakanı fatih dönmez doğalgaz ısınma tasarruf yakıt akaryakıt