En etkili koronavirüs aşısı hangisi? En etkili Covid-19 aşısı belli oldu!

TAKİP ET

Koronavirüse karşı en etkili aşı belli oldu. Moderna, Biontech ve Johnson & Johnson aşılarının incelendiği araştırmanın sonuçları dikkat çekti. İşte ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından finanse edilen çalışmanın sonuçları...

Koronavirüse karşı aşılama çalışmaları devam ederken, aşılara ilişkin araştırmalarda devam ediyor. Son olarak ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen bir çalışmanın sonuçlarına göre, en etkili koronavirüs aşısı belli oldu. İşte  Biontech/Pfizer, Moderna ve Johnson & Johnson aşılarının incelendiği araştırmanın sonuçları...

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH) tarafından finanse edilen çalışma ülkede kullanılan 3 aşı olan Biontech/Pfizer, Moderna ve Johnson & Johnson (J&J) aşılarını mercek altına aldı.

Çalışma kapsamında hangi aşının takviye doz olarak uygulandığında daha etkili olduğu belirlendi. Buna göre, orijinal olarak J&J ile aşılanmış kişilerde, antikor seviyeleri bir J&J güçlendiriciden sonra 4 kat, Pfizer güçlendiriciden sonra 35 kat ve Moderna güçlendiriciden sonra 76 kat arttı.

ANTİKOR DÜZEYİ DAHA YÜKSEK
Aynı çalışmada başlangıçta Moderna aşısı alanların antikor düzeylerinin, başlangıçta Pfizer veya J&J alanlara kıyasla 'uygulanan destekleyici aşıdan bağımsız olarak' daha yüksek olduğu belirtildi.

ÇALIŞMA HENÜZ ONAYLANMADI
458 yetişkin üzerinde yapılan çalışma takviye dozlardan 15 gün sonra antikor seviyelerini analiz ederek bu sonuçlara ulaştı. Ancak söz konusu çalışma henüz hakemli bir bilim heyeti tarafından onaylanmadı.
 

koronavirüs aşı salgın moderna biontech pfizer covid19 aşılama