En çok satılan ikinci el arabalar belli oldu! Türkiye'de en çok satan ikinci el araba hangisi?

TAKİP ET

Ağustos ayında satışa çıkarılacak otomobil sayısının yükselmesi ve ÖTV matrahında düşüş olmasıyla beraber ikinci el araç fiyatlarının düşme beklentisi ters tepti. Otomobil fiyatları kısa süreli düşüşün ardından yine yükseldi. Araba sahibi olmak isteyenler 2. el otomobile yönelirken ağustos ayı boyunca en çok tercih edilen 2. el otomobiller belli oldu. İşte detaylar…

2. el alım satım platformu sahibinden.com verilerine göre, ağustos ayının en çok ilan verilen vasıta kategorisi otomobil oldu. Otomobilin ardından minivan-panelvan gelirken sıralamayı arazi/ SUV-Pick-up, motosiklet ve ticari araçlar takip etti.  Ağustos ayında satışa sunulan otomobil sayısı yükselmesine karşılık ilanların yayından kaldırılma süreleri de kısaldığı ve araçların daha hızlı satıldığı için yayından kaldırılan ilan sayısında önceki aya göre yüzde 8 artış meydana geldi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN 2. EL OTOMOBİL 
En çok tercih edilenler arasında ilk sırada bir kez daha Renault Clio yer alırken Opel Astra ikinci, Volkswagen Passat ise üçüncü en çok tercih edilen otomobil oldu.  Ağustos ayı boyunca en çok ilanı verilen arazi/ SUV-pick-up markası değişmeyerek yine Nissan oldu.

2015 MODEL ARAÇLAR ZİRVEDE
Geçen yılın ağustos ayında satışa sunulan araçların yüzde 34,3'ü 0-100 bin kilometre aralığındayken bu yıl tüm ilanlar arasında araçların yüzde 32,3'ü 0-100 bin kilometre aralığında yer aldı. Ayrıca En çok 2015 model yılı olan araçların ilanı yayınlandı. 2016 ve 2012 model yılına sahip araçlar da ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. 

Öte yandan en çok beyaz ve siyah renk araçlar tercih edildi.

araba ikinci el araba en çok satılan araba ikinci el araba markaları ötv