En Az Vaka Bu Şehrimizde

TAKİP ET

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hızla yayılmaya başlayan koronavirüsün büyük şehirlerdeki vaka sayısına bakıldığında en az vaka ile Mersin ön plana çıkıyor.

Covid-19 virüsünün Türkiye'de hızla yayılmaya başlamasından itibaren kentin en önemli sahilleri ve en işlek caddeleri hızla boşaldı.Evde kal çağrılarına tam anlamıyla riayet eden Mersin halkı vaka sayısının az oranda görünmesini sağladı.
 
İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile Mersin'de sahiller tamamen boşaldı. Ayrıca Adnan Menderes Bulvarı boyunca da park yasağı uygulandı.Hiç kimsenin sahile girişine izin verilmezken ,polis ekiplerinin sürekli devriye gezdiği görüldü. Normal zamanda  özellikle araç trafiği yönünden çok yoğun olan bulvarlarda tek tük araç geçerken, kentin meydanları da tamamen boşaldı. İnsanların en işlek kullandığı İstiklal, Atatürk, Silifke ve Kuvayi Milliye caddeleri ile Kushimato ve Alanya sokaklarında da insan yoğunluğunda ciddi miktarda azalış oldu. Kentte bir çok esnaf kepenk kapatırken evde kal çağrılarına büyük oranda uyulduğu gözlemlendi.Bütün bunların sonucunda koronavirüs vakasının en az göründüğü il sıralamasında Mersin ilk sırada yer aldı.Mersinde virüs nedeniyle şimdiye kadar 1 kişi hayatını kaybetti