En az et ve balık yiyen Türkiye, obezitede birinci sırada

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün raporundan dikkat çeken sonuçlar çıktı. Rapora göre Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en az kırmızı et ve deniz ürünleri tüketen ülke konumunda. Ancak Türkiye'de obezite hızla artıyor.

Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en az kırmızı et ve deniz ürünleri tüketen ülke oldu. 'Obez ligi'nde ise yine Türkiye lider durumda. Veriler Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) raporundan.

HaberGlobal'de yer alan habere göre, Raporda Türkiye'de yılda kişi başı ortalama 5 kilogram balık tüketiliyor. Zirvede 92 kilogram ile İzlanda yer alıyor. Veriler kıyaslandığında Türkiye'de balık evlere neredeyse dört ayda bir giriyor.

"Kırmızı et tüketimi" verilerinde de benzer bir tablo gözleniyor. Türkiye yıllık kişi başı 39 kilogram tüketim ile en az kırmızı et yiyen ülkeler arasında.

En az balık ve kırmızı et yiyen Türkiye, 'Avrupa Obezite Ligi'nde de zirvede bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre, Türklerin yüzde 32,1'i obez. Türkiye'yi yüzde 27,8 ile İngiltere, yüzde 25,3 ile İrlanda, yüzde 26 ile Çekya, yüzde 26,4 ile Macaristan ve yüzde 26,3 ile Litvanya izliyor.



Uzmanlar Türkiye'de artan obezitenin nedenlerinden en önemlisinin yetersiz ve yanlış beslenme olduğunu söylüyor.

obez türkiye avrupa et kırmızı et balık sağlık