Emniyet genelge yayımladı! Polislerin görüntülenmesi yasaklandı!

TAKİP ET

Emniyet Genel Müdürlüğü, genelge yayımlayarak polislerin görüntülenmesini yasakladı. Genelgeye göre, polislerin görüntülerini ya da seslerini kaydeden kişilere adli işlem yapılması istendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Mehmet Aktaş’ın imzasıyla bir genelge yayımladı. Genelgeye göre eylemler sırasında polislerin görüntülerinin ya da seslerinin kaydedilmesi yasaklandı. Genelgeye göre, kaydeden kişilerin engellenmesi ve haklarında adli işlem yapılması istendi.

“Ses ve görüntü kaydı alınması” konusu ile yayımlanan genelgede "Personelimizin görevini ifa ederken bu tür ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek danışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartlar oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği hususlarında tüm personelimizin bilgilendirilmesi" ifadelerine yer verildi. 

Genelgede, görevli polislerin ve sivillerin ses ve görüntü kayıtlarını sosyal medyada paylaşılmasının özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği belirtilirken ses ve görüntü kaydı almanın da görev yapmayı engellendiği öne sürüldü.

İşte o genelge:

1 mayıs emniyet genelge polis görüntü ses ceza