Emirhan Yalçın'ın öldürülmesiyle başlayan Altındağ olayları hakkında yeni gelişme!

TAKİP ET

Ankara Altındağ'da Emirhan Yalçın'ın Suriyeliler tarafından öldürülmesiyle birlikte yaşanan olaylara ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Olayların ardından gözaltına alınan 99 şüpheliden 4'ü, tutuklanırken 27'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Battalgazi Mahallesi'nde Suriyeli Y.A ve A.M.A.'nın Emirhan Yalçın'ı öldürmesi ve Ali Yasin Ülger'i yaralamasıyla başlayan olaylara ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 

Sabah'ın haberine göre; olayın ardından bölgede yaşayan Suriyelilere ait ev ve iş yerlerine yönelik gerçekleştirilen yasa dışı eylemlere yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 99 şüpheliden 4'ü, tutuklanırken 27'si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü tutuklanırken 27'si ise konutu terk etmeme adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden 68'i de emniyetteki ifade işlemlerinin ardından bırakıldı. Bununla birlikte herhangi bir adli vakaya karışmayan ancak haklarında tedbir alınması gereken 42 kişi de Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nun 13. maddesi gereğince muhafaza altına alındı.

altındağ emirhan yalçın ankara suriyeli gözaltı soruşturma