EminEvim'de neler oluyor, mağdurlar sosyal medyada gündem oldu

TAKİP ET

Muhafazakar vatandaşlara yönelik reklam kampanyalarıyla tanınan EminEvim firmasıyla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor. Firmanın, müşterilerini mağdur ettiği iddiası üzerine çok sayıda vatandaş sosyal medyada bir araya gelerek kampanya başlattı.

AHMET KUT / AYKIRI

"Faizsiz krediyle ev alın" sloganıyla uzun yıllardır konut, arsa ve araç satışlarına aracılık eden Eminevim firması ile ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. 

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden birlik olan mağdurlar Eminevim Ümraniye ve Altunizade şubeleri önünde eylem yapmıştı. Yaşanan sorunların artması ve şikayetlere çözüm üretilmemesi sebebiyle mağdurlar bu kez sosyal medyadan bir kampanya başlattılar.

CİMER’e ve tüketici şikayet sitelerine çok sayıda talep oluşturan mağdurlar, kendilerine “İstanbul Anadolu yakasının parlayan yıldızı konumundaki Kurtköy’de güzel yaşamın kapılarını açıyor” sloganıyla tanıtılan Eminevim 5yüz60 Kurtköy Projesi’yle dolandırıldıklarını ileri sürüyor.

Yıllardır mağdur durumda olduklarını öne süren vatandaşlar, ev sahibi olma hayali ile aldıkları tapuların kendilerine teslim edilmesini istiyor. “Eminevim artık emin değil”, “Tapumuzu istiyoruz” ve “Eminevim pişmanlıktır” yazılı pankartlar ile Mart ayında eylem yapan mağdurlar, sosyal medya üzerinden “Suç duyurusuyla bizi korkutamazsın” diyerek mağduriyetlerinin giderilmesi için mücadele veriyor. 

EMİNEVİM’DE NELER OLUYOR?
Emin Grup A.Ş. (Eminevim)’nin geliştirdiği Kurtköy 5YÜZ60 isimli proje ile ev ya da arsa alan vatandaşlar yıllardır tapularını alamadılar. Mağduriyetlerinin giderilmesi için gerek sosyal medya üzerinden gerekse eylem yaparak mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Eminevim’de ödeme güçlüğü çektiği için kayıt parasını alamayanların ve iptal dilekçesi verdiği halde iadesi yapılmayanların yer aldığı mağdurlar seslerini duyurmak için mücadele veriyor. 

Sağlık sebebiyle mecburi çıkış yapmak zorunda kalan mağdurlardan biri, bir yıllık ödemesi olduğu halde paranın kendisine iade edilmemesine “Karşında muhatap yok, şuben seni adam hesabına almıyor.” diyerek şikayetvar üzerinden tepki gösterdi. 

Öte yandan Şikayetvar’daki bir diğer yorumda, birikim yaptığı para ile sözleşme imzalayıp ev sahibi olmak isteyen bir başka mağdur da parasını ödediği halde teslimatın zamanında ulaşmamasından ve teslimat birim uzmanının kötü üslubundan şikayet oluşturdu.



Sosyal medyada atılan mesajlardan bazıları şu şekilde:



eminevim emin evim eminevim battı mı eminevim mağdurları