Emel Sayın yıllar sonra açıkladı: Sinemayı bıraktıran o sahne!

TAKİP ET

Yeşilçam'ın ve Türk müziğinin duayen isimlerinden Emel Sayın, sinemayı neden bıraktığını yıllar sonra açıkladı. Sayın, Cüneyt Arkın'la oynadığı filmdeki bir sahneye gelen "Çıplak" yorumu nedeniyle sinemayı bıraktığını söyledi.

Cüneyt Arkın'ın hayatını anlattığı ‘Benim Kahramanım Türk Halkıdır’ kitabındaki anılar gündem olmaya devam ediyor.

Kitabında 1980’de Emel Sayın ile çektikleri ‘Rüzgar’ filminden de bahseden Cüneyt Arkın, yönettiği filmde Emel Sayın’ı zorlu şartlarda çalıştırdığını söylemişti. Arkın'ın açıklamaları sonrası Emel Sayın sinemaya neden küstüğünü anlattı.

Emel Sayın, “Rüzgar benim 15. ve son filmim oldu. Dayak sahnesi vardı ama benim suçum yoktu. Kendisi ısrar etti, vurdum. Cüneyt’i çok seviyorum. Filmin ayrıca yönetmeniydi. O ne derse yaptım” dedi.

SİNEMAYI BIRAKTIRAN SAHNE
Sinemayı bırakma nedenini ise şöyle anlattı
"Bir yatak sahnemiz vardı. Cüneyt bana dedi ki ‘İçinde geceliğin olsun ama çarşafla örtelim. Omuzların görünsün, sanki çıplakmış duygusunu versin’. Benim böyle sahnelerde çok hassas olduğumu herkes biliyor. Ama öyle tatlı rica etti ki kıramadım. Sete gazeteci gelmesin, o sahneler servis edilmesin diye ricada bulundum. Bir hafta sonra bir baktım ‘Emel Sayın çıplak, Cüneyt Arkın ile yatakta’ diye haber çıktı. O kadar üzüldüm ki! Yıl 1980 ve bana türlü türlü mektuplar gelmeye başladı; ‘Senden beklemezdik’ tarzında. Kimseye derdimi anlatamadım ve o gün küstüm. Bir daha film yapmıyorum ben dedim. Bu fotoğraf kimden çıktı hâlâ bilmiyorum."

Cüneyt Arkın'ın Kemal Sunal'ın sevmediği arabeskçi iddiası Orhan Gencebay'ı kızdırdı

Kemal Sunal'ın sevmediği arabeskçinin Orhan Gencebay olduğu iddia edildi, ikili arasında yaşananlar ilk kez kaleme alındı

emel sayın cüneyt arkın rüzgar sinema film yeşilçam çıplak