Emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Çevik Bir cezaevine nakledildi

TAKİP ET

28 Şubat Davası kapsamında cezası kesinleşen 14 emekli general için yakalama kararı çıkarılmıştı. Bodrum Adliyesi'ne giderek teslim olan Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklanarak İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildi.

28 Şubat Davasında "Darbeye teşebbüs" suçundan verilen müebbet hapis cezalarını onanmasıyla birlikte aralarında Çevik Bir ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 ismin cezaları kesinleşmişti.

Dosya, sanıkların cezalarının infazı için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılık mahkeme kararında infaza engel bir durum görmedi. İnfaz erteleme talepleri reddedilen sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Sanıklar da savcılığa giderek teslim oldu.

Tutuklanan Çetin Doğan ve Çevik Bir tutuklanarak önce Muğla Cezaevi'ne gönderildi ama Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz daha sonra, Çetin Doğan ve Çevik Bir'in ilerleyen saatlerde alınan kararla, Buca, Kırıklar'da bulunan İzmir 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledildiklerini Twitterdan açıkladı.

“TÜRK ADALETİ İÇİN YÜZ KARASI”
Adliye çıkışı konuşan Çetin Doğan, “Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Bu Türk adaleti için yüz karası bir şey” demişti.

81 yaşındaki Çetin Doğan tutuklanarak cezaevine gönderildi


 

çetin doğan çevik bir 28 şubat general