Emekli Orgeneral Çetin Doğan'a 6 yıl 8 ay hapis cezası

TAKİP ET

Balyoz kumpasında Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yapılan yargılamada Emekli Orgeneral Çetin Doğan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Balyoz kumpasında, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yapılan yargılamada Emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Suç için anlaşma" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, İhsan Balabanlı, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç'ı ise 5 yıl 10 ay ile 5 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırdı.

Yargılama aşamasında hayatını kaybeden Metin Yavuz Yalçın hakkındaki dava ise düşürüldü.

"TARİH TEKERRÜR ETTİ"

Kararın ardından Twitter'dan açıklamalarda bulunan Avukat Hüseyin Ersöz, "Balyoz Davası’nda tarih tekerrür etti. Sanıklar hakkında alt sınırdan uzaklaşıldı; lehe hükümler ve zamanaşımı süreleri gözardı edilerek mahkumiyet kararı verildi. Bu karara, muhalif kalan üye hakim 'onurlu duruşu' ile tarihe geçerken, diğerlerinin nasıl anılacağı malumunuz" dedi.

Ersöz şöyle devam etti:

"Karar temyize tabii fakat Yargıtay’ın Bozma İlamına uyumlu karar veren mahkemenin, mahkumiyet Kararı hakkında Yargıtay’ın ne yönde karar vereceğini kestirmek güç değil. Ülkemiz bir gün yine hukuk devleti olursa, bu karar da yüksek yargıdan dönecektir."

Çetin Doğan