Emekli maaşına kademeli zam açıklaması

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ve emekli maaşlarına yapılacak zam hakkında konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret ve emekli maaşları hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alanlar için kademeli bir zam planladıklarını ve bu düzenlemeyi temmuz ayında uygulamaya sokacaklarını söyledi. Ayrıca, düşük prim gün sayısına sahip yaklaşık 450 bin kişiye de sosyal devlet anlayışı çerçevesinde maaş bağlandığını ifade etti.

Asgari ücretle ilgili olarak da konuşan Bakan Bilgin, asgari ücreti 8 bin 500 lira olarak belirlediklerini ancak hayat pahalılığının ücretleri aşındırdığını dile getirdi. Temmuz ayında yapacakları yeni bir düzenlemeyle ilgili detaylı bilgi vermekten kaçınan Bakan Bilgin, fiyat artışlarını, fiyatların genel seviyesini ve ücretlerin reel alım gücünü ölçen parametrelerine göre değerlendirme yapacaklarını belirtti.

Ayrıca, ev hanımlarının emeklilik hakkıyla ilgili de konuşan Bakan Bilgin, ev hanımlarının SGK'ya müracaat etmeleri halinde emeklilik hakkına kavuşabileceklerini ve bu süreçte primlerinin önemli bir kısmının devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

maaş emekli maaşı