Emekli maaş zammı belli oldu mu? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?2023 Ocak emekli zammı ne kadar olacak?

TAKİP ET

Miyonlarca emekli 2023 Ocak ayında ne kadar zam alacağını araştırmaya başladı. Emeklilerin ocak zammı belli oldu mu? Emekliler yeni yılda ne kadar zam olacak? zam yüzdesi kaç olacak? Emekli maaşı nasıl hesaplanır? İşte emekli maaşı ile ilgili haberimiz.

Miyonlarca emekli ve emekli adayı, yeni yılla birlikte maaşlarına yansıyancak zam miktarını şimdiden araştırmaya başladı.

-Yeni yılda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

-Emekliler 2023 Ocak ayında ne kadar zam alacak?

-Emeklilerin zam oranı belli oldu mu?

-Emeklilerin maaşı nasıl hesaplanır?

-Emekli maaşı hesaplama formülü?

Emekli zammı için milyonların heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Hatırlanacağı üzere SSK ve Bağ-Kur emeklilerine son olarak Temmuz ayında %42,35 oranında zam yapılmıştı. Şimdi tüm gözler 2023 Ocak'ta yapılacak olan emekli maaş zammı için hükümet kanadından gelecek açıklamalara çevrilmiş durumda. Yeni yıla sayılı günler kala 6 aylık enflasyon oranına göre belirlenecek olan 2023 Ocak emekli maaş zammı hesaplama tabloları da şekillenmeye başladı. Başkan Erdoğan'ın vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceği yönündeki açıklaması da milyonlarca emekliye derin bir nefes aldırdı. Peki, SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL olacak, ek zam gelecek mi? İşte, 2023 Ocak zammı sonrası emekli maaş zammı son durum…

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİSİ TEMMUZ'DA YÜZDE 42,35 ZAM ALDI

SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl ocak-temmuz dönemi olmak üzere 2 kez zam alıyor. Bu zam oranı her dönem 6 aylık enflasyon rakamlarına göre şekilleniyor.

Temmuz ayında emekli zammı yüzde 42,35 oranında belirlendi ve en düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşı yüzde 40 artış yaşadı.

Temmuz zammı ile en düşük emekli maaşı 3.500 TL'ye yükseldi. Böylece Temmuz ayından itibaren Türkiye'de en düşük emekli maaşı 3.500 TL olarak hesaplara yatmaya başladı.

Zamlı emekli maaşları, 2023 Ocak ayında TÜİK'in enflasyon oranı açıklaması ile netlik kazanacak. Yeni yıla kısa süre kala yapılacak olan emekli maaş zammı milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor. Enflasyon üstünde olması beklenen emekli zammı ile beraber hükümetin sosyal refah çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Yılın son 6 aylık enflasyon verisine göre belirlenecek olan memur ve emekli zammı için 3 aylık oran geride kaldı. Peki, SSK ve Bağ-Kur en düşük emekli maaş zammı ne kadar olacak, ek zam gelecek mi? İşte, 2023 Ocak zammı sonrası emekli maaşı hesaplama tablosu...

 

emekli maaşı 2023 emekli maaşı emekli zammı