Emekli amirallerin gözaltı süresi uzatılabilir! Savcı, amirallerin avukatıyla bile konuşmadı

TAKİP ET

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin bildiri yayımlayan 10 emekli amiralin 4 günlük gözaltı süresi bugün doluyor. Ancak amirallerin gözaltı sürelerinin pazartesi gününe kadar uzatılabileceği ifade edildi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve "tarikat evine giden amiral" konuları üzerine bildiri yayımlayan 104 amiralden 10'u gözaltına alınmıştı.10 emekli amiralin Emniyet’teki işlemleri sürerken telefon gibi dijital materyaller üzerinden yapılan inceleme raporları ve HTS kayıtları soruşturma dosyasına gönderildi. Haklarındaki dört günlük gözaltı süresinin pazartesi gününe kadar uzatılabileceği belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiri hakkında "devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında 10 emekli amiral gözaltına alınırken, 4 emekli amiral de ileri yaşları gerekçesiyle ifadeye çağrılmıştı. Gözaltında bulunan isimlerin Emniyet’teki işlemleri sürüyor.

Hürriyet'ten Mesut Hasan Benli'nin emniyet yetkililerinden aldığı bilgilere göre; ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda el konulan bilgisayar, tablet, USB bellek, hard disk gibi dijital materyallere ilişkin beklenen rapor ile HTS kayıtları soruşturma dosyasına gönderildi.

GÖZALTI SÜRELERİ PAZARTESİYE UZATILABİLİR
Polisin, raporlar üzerindeki incelemesinin devam ettiği bildirildi. 10 emekli amiral hakkında 5 Nisan tarihinden geçerli olmak üzere 4 günlük gözaltı süresi verilmişti. 4 günlük gözaltı süresi bugün doluyor. Ancak halen ifade işlemine geçilmemesi nedeniyle gözaltı süresinin uzatılması gündeme geldi. Bu kapsamda ek gözaltı kararı verilerek, gözaltı süresinin uzatılacağı iddia edildi. Yaşları nedeniyle gözaltına alınmayan 3 gün içinde Emniyet ifade vermeleri için çağrılan 4 emekli amiralin de ifadesinin pazartesi günü alınacağı belirtildi.

SAVCI, AMİRALLERİN AVUKATIYLA KONUŞMUYOR
Amirallerin avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, soruşturmayı yürüten savcının kendileriyle konuşmadığını belirterek, “Bulunduğu kata bile gidemedik. Ankara Baro Başkanı randevu istedi, onu bile vermedi” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, nezarethane koşullarına dikkati çekerek, “Nezarthane koşulları nedeniyle canları sıkkın. Bu olay nedeniyle canları sıkkın değil. Yanlış bir şey yapmadıklarını, boşu boşuna tutulduklarını düşünüyorlar” diyen Erol, nezarethane koşullarında kalan amirallerin yaşlarına ve Covid-19 salgınına dikkat çekerek, “Müvekkiller hasta olup hayatlarını kaybederse sorumlusu kimdir” diye sordu.

GÖZALTINDAKİ ALİ SADİ ÜNSAL KANSER TEDAVİSİ GÖRÜYOR
Bildiriye imza attığı için gözaltına alınan amiral Ali Sadi Ünsal'ın FETÖ'nün Balyoz kumpası sırasında kansere yakalandığı öğrenildi. Günlerdir gözaltında tutulan Ünsal'ın tedavisi devam ediyordu.

Gözaltına alınan Ali Sadi Ünsal, Balyoz kumpasında kansere yakalandı, tedavisi sürüyordu!

amiral gözaltı savcı bildiri emekli amiral ali sadi ünsal avukat