Elmalı Davası'ndaki anne ve üvey baba ilk kez konuştu: Babaanneleri çocukları kandırmaya çalışıyor!

TAKİP ET

Elmalı Davası'nda istismarcı anne Merve Akman ve üvey baba Rahmi Akman, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen Merve Akman ve Rahmi Akman, çocukları babaannelerinin kandırmaya çalıştığını ifade etti. 

Antalya'da 7 yaşındaki kız çocuğu ile 10 yaşındaki ağabeyinin cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen davada anne Merve Akman ve üvey baba Rahmi Akman'nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına tepkiler sürerken Merve Akman ve Rahmi Akman çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Çift, suçsuz olduklarını ve mahkemenin kendilerini doktor, psikolog raporlarına göre tahliye ettiğini belirtirken çocuklarının, babaanneleri tarafından yönlendirildiğini ve bunun da psikolog raporları ile kanıtlandığını söyledi.

Yaşananlara isyan ettiğini söyleyen anne Merve Akman, "Psikolog raporlarında her şey ortada. Çocuklarımı babaanneleri uydurma yalanlarla kandırmaya çalışıyor" ifadesini kullanırken üvey baba Rahmi Akman,  "Biz çocukları istismar etmedik. Ben o çocuklara babasının yapmadığı babalığı yaptım, babasının vermediği sevgiyi verdim" diye konuştu.

“EVLENMEDEN ÖNCE BİR OLAYA KARIŞTIM, TUTUKLANDIM”
Anne Merve Akman 8 Kasım 2018 tarihinde evlendiğini söylerken "Evlenmeden önce bir olaya karıştım. Bu nedenle tutuklandım. 3 yıl 8 ay ceza aldım. Afyon Açık Cezaevi'nde bir yıl tutuklu kaldım. Sonra çıkan af yasası ile tahliye edildim. 2019 yılının kasım ayında çocuklarımın babaannesi G.S., Afyon Açık Cezaevinde ziyaretime geldi. Çocukları 1 aylığına Edremit'e tatile götüreceğini, kendisinin babaanne olduğunu, onlarla bir süre birlikte olmak isteğini söyledi. Ben de izin verdim. Kızım ve oğlumu alarak götürdü" dedi.

“GÖRDÜKLERİ İŞKENCE, TEHDİT, İSTİSMAR ÇOCUKLAR DA BÜYÜK TRAVMA UYANDIRMIŞ”
Babaanne G. S. ise çocukların büyük bir travma yaşadığını ve psikolog desteği sağlandığını belirterek, "Bayağı bir yol kat ettik ama hala sayıklamaları mevcut. Korkuları mevcut. Orada gördükleri işkence, tehdit, istismar çocuklar da büyük travma uyandırmış. Hala kendilerini korkuda hissediyorlar” açıklamasını yaptı.

elmalı istismar cinsel istismar antalya merve akman rahmi akman elmalı davası