Elmalı Davası: 2 çocuğu istismar eden anne ve üvey baba serbest bırakıldı, tepkiler çığ gibi büyüdü!

TAKİP ET

Antalya'nın Finike ilçesinde, 7 yaşında kız çocuğu ile 10 yaşındaki ağabeyi, anne ve üvey babaları tarafından cinsel istismara uğradı. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan anne ve üvey baba, yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nce, üçüncü duruşmada tahliye edildi. Konu hakkında bakanlıktan açıklama geldi.

Yaşları 7 ve 10 olan 2 çocuğun cinsel istismara uğradığı soruşturmaya ilişkin Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tahliye kararı çıkması tepkilere yol açtı. Adli tıp raporlarıyla tescillenen istismarda sanıkların tahliye edilmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Elmalı davası için açıklama yaptı. 

Yaşları o dönem 6 ve 9 olan iki torununun cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle savcılığa giden babaanne, eski gelini Merve A. ve kocası Rahmi A.’dan şikayetçi oldu. Çocuk İzlem Merkezinde ifadesi alınan çocuklar, başlarına gelenleri deftere yaptıkları çizimlerle anlattı. Çocukların çizdiği kan donduran resimler de soruşturma dosyasına girdi.


KAN DONDURAN OLAY İÇİN AKIL ALMAZ KARAR VERİLDİ
Merve A. ifadesinde, “Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum” ifadesini kullandı.

Üvey baba Rahmi A. da “Çocuklara biz bir şey yapmadık. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum” diye konuştu.

İfadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklar Merve A. ve Rahmi A.’nın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmederek duruşmayı erteledi.


BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Kardeşlerin, cinsel istismarı resimle anlattığı görselin sosyal medyada paylaşılmasının ardından istismar sosyal medyada yeniden gündeme geldi.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da sosyal medyadaki tepkilerin ardından açıklamada bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:
Antalya Elmalı'da gerçekleşen iki kardeşin istismar edilmesi olayı ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur:

06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır.

Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır.

05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir.

05.03.2021 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur.

21.05.2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir.

Bu travmatik süreçte çocuklarımızı ihtiyaç duydukları sosyal hizmet modellerimiz ile desteklemeye devam ediyoruz.

Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması için devam eden hukuki süreçte çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek Bakanlığımızca yakın takibimizi sürdüreceğiz.

KARARA, SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı  #ElmalıDavası etiketiyle başlattıkları kampanya ile konuyu gündeme taşımaya çalışıyor.  Futbol takımlarından sanatçılara kadar kamuoyunda önde gelen kişilerin dava sonucunda verilen skandal karara tepkisi giderek artmaya devam ediyor.

elmalı davası istismar taciz üvey baba anne mahkeme