Elektronik eşya için ÖTV indirimi gelecek mi? Araçlardan sonra telefonlar için de ÖTV indirimi yapılacak mı?

TAKİP ET

ÖTV indirimi yapılacağı yönünde beklenti piyasaları hareketlendirdi. Özellikle araç ve elektronik eşya fiyatlarına etki edeceği konuşulan ÖTV indirimi ne zaman yapılacak? ÖTV indirimi hangi sekör ürünlerini etkileyecek? ÖTV indirimi fiyatrlara ne zaman ve nasıl yansıyacak? Yapılması beklenen ÖTV indirimine dair merak edilen herşey haberimizde.

Özel Tüketim Vergisi adıyla hayatımızda yer edinen ve kısa adı ÖTV olan vergi çeşidinin son dönemde indirime uğrayacağına dair haberler medyada sıkça yer almaya başladı.

Yetkililer yakın vadede bir ÖTV indirimi olacağına dair mesajlar vermeye başladıkça piyasada bu inrimden etkileneceği düşünülen ürünlerde hareketlilik yaşanıyor.

Peki ÖTV indirimi hangi sektör ürünlerini etkileyecek?

ÖTV indirimiyle birlikte elektronik eşya fiyatları ne kadar azalacak?

Otomotiv sektörü ÖTV indirimden nasıl etkilenecek?

İkinci el araç fiyatlarına ÖTV indirimi yansıyacak mı?

Sıfır cep telefonlarında ÖTV indirimi uygulanacak mı?

ÖTV indirimi fiyatlara yüzde olarak nasıl yansıyacak?

Gerçekleşmesi beklenen ÖTV indirimiyle alakalı tüm detayları sizler için haberimizde derledik.

ÖTV indirimi ne zaman yapılacak? ÖTV indirimi hangi ürünleri kapsayacak? hangi ürünlerde ÖTV geçerli?

TESK BAŞKANI PALANDÖKEN: ÖTV DÜŞÜRÜLMELİ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, binlerce kişinin, yaşları nedeniyle başta ticari araçlar olmak üzere araçlarını yenileyeceklerini belirterek, "Piyasaların canlanması için ticari araçlar başta olmak üzere tüm araçlar için ÖTV indirimi yapılmalı. Bankalar da taşıt kredilerinde elini taşın altına koyarak faizlerde indirim yapmalı." ifadelerini kullandı.

TELEFON VE DİĞER ELEKTRONİK ÜRÜNLERDE ÖTV VE KDV İNDİRİMİ OLACAK MI?

Telefonlarda ve teknolojik ürünlerde KDV indirimi gündemde yer almaya devam ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir  önemli açıklamalarda bulundu.

Kandemir şöyle konuştu; "Başka meselelerle ilgili çalışmalarımız da var. Gençlerin bir takım beklentileri var, özellikle bilgisayar ve elektronik alımlarla ilgili KDV alınmamasına ilişkin... "

"Sayın Bakanlarımız çalışıyorlar. Milletimizin beklentilerine uygun şekilde hareket edeceğiz."

ötv kdv vergi indirim