Elektriğe zam kapıda!

TAKİP ET

Türkiye'de yaşanan kuraklığı giderek artması ve hidroelektrik santrallerinin yaz aylarında üretimi yoğun gerçekleştirememesi sonucu elektriğe yeni zammın kapıda olduğu belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, ülke genelinde yaşanan kuraklık ve yaz aylarında üretimdeki düşüş sebebiyle elektriğe zam yapılacağını belirtti. Santrallerin üretim maliyetlerinin de arttığını belirten Akın, 1 Ocak 2021'den bu yana elektrik üretimi yapan santrallere satılan doğalgaza yüzde 21 düzeyinde zam yapıldığını ve zamların devam edeceğini söyledi.

Akın yaptığı açıklamada “Hem kuraklık hem de doğalgaza yapılan zam, tüketimin artacağı yaz aylarında elektrik zammını gündeme getirdi. Vatandaşımızı elektrik değil, faturası çarpacak. Elektrik zammı iğneden ipliğe her şeyin fiyatını da arttıracak. İktidar şirketler yerine vatandaşı kollasın” dedi.  

Türkiye’nin yaşadığı kuraklık sorununa değinen Akın, “Kuraklık, Türkiye'nin enerji üretimini de sekteye uğratacak. Türkiye'deki toplam elektrik üretiminin yüzde 25'ini karşılayan hidroelektrik santralleri kuraklıktan doğrudan etkileniyor. Bu santrallerin kuraklık nedeniyle tam kapasiteyle çalışamamaları elektrik üretiminde düşüşe neden olacak.” Açıklaması ile gelecek yeni zamlar hakkında açıklamada bulundu.

elektrik zam fatura ekonomi