Elazığ'da vatandaşlara söz verilen yardım yapılmadı, vatandaşlar hasarlı evlere döndü!

TAKİP ET

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem, Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde de hasara neden oldu. Evlerinde ağır hasar oluşan vatandaşlar, ilin başka yerlerinde kiraya gönderilirken, devletin kira yardımı yapacağı söylendi. Fakat o yardım yapılmadı.

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem, Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde de hasara neden oldu. Evlerinde ağır hasar oluşan vatandaşlar, ilin başka yerlerinde kiraya gönderilirken, devletin kira yardımı yapacağı söylendi. Fakat o yardım vatandaşlara yapılmadı. Bugün (23 Mart) 35 vatandaş, kiralarını karşılayamadığı için Çüngüş'teki ağır hasarlı evlerine geri döndü. 

Halk TV'den Hazar Dost'un haberine göre, bir yıldır devletin vermesi gereken yardımı alamadıklarını söyleyen Mazlum Kılıç, ''24 Ocak'ta köyümüzde 45-50 ev ağır hasar aldı. Bizlere başka ev tutmamız, buradaki evlerimizin güçlendirileceği söylendi. Fakat bir yıldır hiçbir yardım yapılmadı'' diye konuştu. 

"Devletin yardım için gönderdiği bir buçuk milyon lira kaymakamlıkta"

Köylerindeki evlerinin ağır hasarlı olduğunu söyleyen Kılıç, ''Evlerimize bakım yapılmadı, bundan sonra başımıza geleceklerin sorumlusu biz değiliz'' derken, devletin yardım için gönderdiği bir buçuk milyon liranın kaymakamlıkta olduğunu iddia ederek, ''Bizim tanıdıklarımız kaymakamlığa yardım parasının geldiğini söylüyor. Kaymakamlık sürekli 'evleri geziyoruz, hasarlı evleri tespit ediyoruz' diyerek parayı ödememek için bizi oyalıyor'' dedi.

Çüngüş Kaymakamlığı: 105 haneye yardım vermek için incelememiz sürüyor

Halktv.com.tr, iddiaları Çüngüş Kaymakamlığı'na da sordu. Kaymakamlık yetkilileri, ağır hasarlı evlerde yaşayanlara yardım yapamadıklarını belirtirken, ''105 haneye yardım yapmak için incelemelerimiz sürüyor'' diye konuştu.