Ekşi Sözlük yazarından çarpıcı yazı: "Taahhüdünüz sona erdi" dolandırıcılık şebekesi!

TAKİP ET

Ekşi Sözlük'te açılan bir konu gündem oldu. "Yeg" isimli sözlük yazarının Türk Telekom ve Digitürk'e ilişkin anlattıkları dikkat çekti. Sözlük yazarı, paylaşımında kendisini arayan müşteri hizmetleri numarası üzerinden dolandırıcılık yapıldığını öne sürdü.

Ekşi Sözlük'te açılan bir konu tartışmaları beraberinde getirdi. "Yeg" isimli Ekşi Sözlük yazarı, Türk Telekom ve Digitürk adına arayan numaralarla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

"Taahhüdünüz bitti" diyerek çeşitli numaralardan arandığını belirten sözlük yazarı, Türk Telekom ve Digitürk'ü aradığında müşteri hizmetlerinin kendisine "Numaralarla alakamız yok" denildiğini öne sürdü.

Sözlük yazarı, "Taahhüdünüz bitti" diye arayan numaralara onay verdiğinde ise Türk Telekom ve Digitürk'ten kurulum için geldiklerini ifade etti. Sözlük yazarının "Taahhüdünüz bitti' dolandırıcılık şebekesi" başlıklı yazısı gündem oldu.

"Yeg" isimli Ekşi Sözlük kullanıcısı şöyle yazdı:
"Sabah kahvaltısı için alışverişe çıktığımda ilk arama geldi, kendilerini 'türk telekom kampanya birimi' olarak tanıtan çağrı merkezi çalışanı taahhütümün bittiğini ve tüm türkiye'de altyapının yenilendiğini ve yeni bir paket almak zorunda olduğumu belirterek, içerisine digitürk'ü de dahil ettiği bir paketten bahsetti. ben de uzun süredir bu 'taahhütünüz sona erdi' saçmalığından sıkıldığım için, tamam dedim kabul ediyorum teklifinizi. ardından beni türk telekom internet altyapı bilmem nesinden olduğunu iddia eden başka bir numara aradı, adamlar benimle ilgili her türlü bilgiye sahip, adresim, tc kimlik numaram, telefon numaram. öyle basit bir organizasyon değil yani, bu veriler birileri tarafından kendisine sağlanıyor çok açık bir şekilde.

Baktım iş ciddiye biniyor, bana baya baya yeni bir internet hattı ve digitürk çanak anteni tahsis edilecek. önce digitürk çağrı merkezini aradım ve kendilerine beni arayan numaraları sordum, kendileri de hiçbir alakamız yok dedi. fakat yalan söylüyorlar. müneccim değilim. nereden mi biliyorum? temmuz 2021'den ocak 2022'ye kadar şirketimizin pendik'teki bir şantiyesinde görevliydim ve o zaman da bu saçma sapan numaralardan arayan bir çağrı merkezi çalışanı bana aylık 59.00 liraya tüm maçları izleyebileceğim bir digitürk paketi sattı ve ben de bunun mümkün olmadığını bilerek, dedim gelin kuruluma, adresi de şantiye adresi verdim. bilin bakalım ne oldu? alakamız yok dedikleri çağrı merkezinin yönlendirmesi ile şantiyeye çanak anten kurulumuna geldiler :)

Hemen dönüyorum işin türk telekom tarafına. türk telekom'u da aradım. Onlar da bu numaralar ile bir ilgileri olmadığını söyledi fakat, geçenlerde yine bir başka çağrı merkezinin teklifini kabul edip işyerimin adresini verdim ve kurulum randevusu için beni kim aradı dersiniz? bingo! türk telekom.

İşin daha ilgi çekici kısmına ise şimdi geliyorum. iki farklı telefon kullanıyorum, bunlardan biri lise yıllarımdan beri kullandığım telefon, diğeri de sadece ailemin ve üç arkadaşımın bildiği bir telefon. daimi kullandığım telefona ulaşamadıkları ya da acil durumlarda bu numarayı ararlar. aylık konuşma süresi 100 dakikayı bile geçmez ama o telefonda bile engelli numara sayısı 50'yi geçmiş durumda. aslında çok daha fazla ama, eylül ayında yeni bir telefon alınca engellediğim numaralar tekrar erişime kavuştu.

Sürekli kullandığım telefonda şu an tam 1130 tane numara engelli. önüne geleni engelleyen biri değilim, yanlış anlamayın. geneli 0850'li numaralar, kalan kısmı da 0212 ya da 0312 ile başlayan yine kendi tabirleri ile 'türk telekom internet danışmanlığı kurumu' ya da 'digitürk kampanya birimi'.

Bu iş artık iyice kontrolden çıkmış durumda. taahhütünüz sona erdi diyerek onlarca insanın taahhütünü bozduruyorlar ya da 60 liraya internet + digitürk paketi sattıkları iddia ediyorlar.

İzin günümde bu saçmalıklar ile beni başbaşa bırakan türk telekom ve digitürk nezdinde tüm internet ve yayın sağlayıcı firmaları (istisnasız ama, hepsi) btk'ya havale ediyorum.

Yarın sabah da avukatım kendileri ve çağrı merkezi numaraları hakkında suç duyurusunda bulunacak. burada çok kısa bir özet geçtim ama dilekçeyi bizzat hazırlayıp, ben de adliyede olacağım yarın sabah. bakalım servis sağlayıcıları iddia ettikleri kadar masum mu? gelişmeler oldukça eklerim.

Siber tacizsiz günler dilerim hepinize."

NOT: Yazı Ekşi Sözlük'ten alınmıştır ve düzenleme yapılmamıştır:

ekşi sözlük dolandırıcılık taahhüd türk telekom digitürk