Ekrem İmamoğlu, "Vız gelir tırıs gider" ifadeleri nedeniyle özür diledi

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nagahan Alçı'yla olan fotoğrafı nedeniyle gelen eleştiriler üzerine söylediği "Hiç umrumda değil, vız gelir, tırıs giderler" ifadesinden dolayı özür diledi.

'Yazlık fide dağıtım' programında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nagehan Alçı eleştirileri üzerine söylediği "Hiç umrumda değil, vız gelir, tırıs giderler" ifadesinden dolayyı özür diledi.

İmamoğlu, "Ben çifti çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu yakıştırmaları yapan arkadaşlardan sadece dün bir konuşmada yaptığım vız gelir tırıs gelir lafından ötürü özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Beni bu kişiliğimin nereye götürüp götürmeyeceği umrumda değil. Esas olan insanın kendi kişiliğidir. Siz onu öyle kabul edersiniz. Elbette bir fotoğrafla yok sayılan, oy vermem, şunu yapmam denilen bir kişi durumuna düşünülürse insanın canı yanıyor.

"EYLEMLERİMİN ARKASINDAYIM"
Ben çifti çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Ben üreten bir ailenin çocuğuyum. Bu yakıştırmaları yapan arkadaşlardan sadece ve sadece dün bir konuşmada yaptığım ‘vız gelir tırıs gider’ lafından ötürü özür diliyorum.

Onun ötesinde yapılan bütün konuşmalarımın ve eylemlerimin arkasındayım. Eleştiri hakkı elbette bütün vatandaşlarımızda vardır. Ama ben dostluklarımı, 3.5 yıldır elde ettiğim yol arkadaşlığını terk edilsin diye elde etmedim.

Bir fotoğrafla linç edilen yok sayılan tabiri caizse kaptanlığını yaptığım gemiden inilen, artık yok sayılan, oy vermem denilen bir kişi durumuna düşürülürse insanın kalbi kırılıyor, canı yanıyor, birkaç cümle de yanlış laf kurabiliyorum. O yanlış kurduğum laflar için özür diliyorum altını çizeyim.

EKREM İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ekrem İmamoğlu'ndan Nagehan Alçı eleştirilerine yeni açıklama: Bir fotoğraf üzerinden kurban etmek isteyen insanlar olabilir

ekrem imamoğlu vız gelir tırıs gider özür ibb