Ekrem İmamoğlu, üniversite öğrencilerine sordu: "2023'te duygu olarak en fazla ne istersiniz?"

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Gençlere '2023'te duygu olarak en fazla ne istersiniz' sorusunu yönelten İmamoğlu, 'Huzur', 'Adalet', 'Daha iyi bir ekonomi', 'Saygı', 'Düşünce özgürlüğü', 'Liyakat' ve 'Eğitimde eşitlik' yanıtlarını aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eğitim yardımı yaptıkları öğrenciler ile kurum yurtlarında kalan gençlerle yılbaşı etkinliğinde bir araya geldi.

Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 2 bin 500 öğrenci katıldı.

Etkinlikte yaptığı konuşması esnasında gençlere soru soran İmamoğlu şunları söyledi:

“Size bir şey sormak istiyorum. Karşılıklı diyalog kuralım. 2023’te duygu olarak en fazla ne istersiniz? ‘Huzur’ diyor, huzur. Huzuru alkışlayalım. Peki başka? ‘Adalet’ diyor. ‘Daha iyi bir ekonomi’ diyor arkadaşımız. Bir arkadaşımız, ‘Saygı istiyoruz’ dedi. ‘Düşünce özgürlüğü’ diyor arkadaşlarım. Liyakat. Liyakate göre bir adalet istiyor musunuz? Eğitimde eşitlik istiyor musunuz?

O kadar kolay ki bunları yapmak. Tek şartı var. Ne biliyor musunuz? Tek şartı kendisini düşünen değil; insanını, milletini düşünen bir sistem ve anlayışa ihtiyaç var. Demokrasiye ihtiyaç var, demokrasiye. Cumhuriyet’e ihtiyaç var, Cumhuriyet’e. İkisi yan yana ne kadar güzel değil mi? Hem güçlü bir demokrasi hem de Cumhuriyet. Bunu başarmalıyız.

Nasıl başaracağız? Hep birlikte başaracağız, hep birlikte başaracağız. Ben çok mutluyum, sizlerle bir arada oldum. Bana çok şans getireceğinize inanıyorum. Ben de sizlere çok şans getirmek istiyorum. İnşallah hayırlısıyla güzel bir yıla adım atıyoruz. Her şey çok güzel olacak. Hep birlikte başarıyoruz gençler, az kaldı, az kaldı. Hepinizi çok seviyorum.

Yeni yılınız kutlu olsun. Ailelerinize selamlar, sevgiler. Sizden sağlıklı olmanızı, gençliğinizin tadını çıkarmanızı istiyorum. Aklın ve bilimin yolundan asla ayrılmamanızı istiyorum. Sağlıcakla kalın.”

Ekrem İmamoğlu 2023