Ekrem İmamoğlu: "Taviz veren suçun ortağıdır"

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 yaşında evlendirilerek cinsel istismara maruz kalan çocuk hakkında konuştu. İmamoğlu, "Taviz veren suçun ortağıdır. Göz yuman, buna taviz veren yöneticiler kim varsa suçludur" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hiranur Vakfı’nun kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in altı yaşındaki kızını müridiyle ‘evlendirmesi’ ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına tepki gösterdi.

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına konuk olan ve canlı yayında konuşan İmamoğlu, "Taviz veren suçun ortağıdır. Göz yuman, buna taviz veren yöneticiler kim varsa suçludur" dedi.

İmamoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

”Bütün konuların üstünde bir mesele. Bir toplumun temelinde sıkıntılar var ve o sahada problemlerin üstüne gidip çözüm oluşturamıyorsa sağlıklı bir toplum inşa etme şansınız çok düşük. Bu ülkede eğitimden uzaklaştırılan, bu tür merkezlerde çocukların eğitim dışında bir ‘eğitimle’ baş başa kaldığı alanlar var. Bu süreçler görmezden geliniyor. Biliyorlar ama ‘mış gibi’ yapıyorlar. Buna göz yuman yöneticiler var. Buna göz yuman, bunla ilgisi süreci ihmal eden kim varsa bu suçun parçasıdır. Toplumun bütünü esastır. Tarifte de zorlanıyorum.

Dini eğitim veren kurumlara saygımız var. Ben de Kuran kurslarına gittim. Usule uymayan kurumları da biliyorum. Bugün okullardan uzaklaştırılan sadece bu kurumlara emanet edilen on binlerce çocuk var. Bunu ben değil kendileri ve aileler söylüyor. Müthiş bir denetime ve yenileşmeye ihtiyacımız var. Taviz veren suçun ortağıdır. Göz yuman, buna taviz veren yöneticiler kim varsa suçludur.

Biz hemen vakfı mühürlemedik. Altı-yedi aydır takipteydi. Yasal süresi bitince de mühürlemeye gidildi. Oradaki tarikatın alanı var diye de üstüne gidilmiş değil. İhbar gelince üstüne gidiyoruz. Şeffaflaşmış bir alanda kanunun müsaade ettiği bir sahada din eğitimi olmalı. Belediyenin yetkisi bir yere kadar. Oraya hali vakti yerinde inanç sahibi hiçbir bir birey, çocuğunu göndermez. Oraya belli imkanlar sunamadığımız çocuklar gidiyor. Müfredatları da denetlenmeli.”

Ekrem İmamoğlu İBB